Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Ευρωπαϊκή απαγόρευση για τις μειώσεις αποδοχών των δικαστικών

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών (ΕΑJ) κατά την τελευταία συνάντηση στο Άμστερνταμ εξέδωσε ψήφισμα, σύμφωνα με το οποίο δέχεται ότι οι μειώσεις των αποδοχών των δικαστικών δεν μπορούν να υλοποιηθούν εφόσον παραβιάζονται οι διεθνείς και ευρωπαϊκές αρχές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), κατά την τελευταία ετήσια συνάντηση της ΕΑJ, ύστερα από γραπτή και προφορική ανάπτυξη των θέσεων της ΕΔΕ από τα μέλη της αντιπροσωπείας της, Μαρία – Γεωργία Τσάμη και Γεώργιο Αλμπούρα, και παρά την αντίθεση της γερμανικής αντιπροσωπείας για στήριξή των θέσεων της ΕΔΕ, εξέδωσε σχετικό ψήφισμα σχετικά με τη μείωση των αποδοχών των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών.

Με το ψήφισμα αυτό, η Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών δέχεται ότι οι μειώσεις των αποδοχών των Ελλήνων δικαστών «δεν μπορούν να υλοποιηθούν εφόσον παραβιάζονται οι διεθνείς και ευρωπαϊκές αρχές, όπως αυτές αποτυπώνονται σε σχετικά κείμενα (Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης για Δικαστές, Ευρωπαϊκής Χάρτας για το καθεστώς των δικαστών του 1988 και Συμβουλίου Ευρωπαίων Δικαστών).

Σύμφωνα με τις αρχές αυτές, επισημαίνει η ανακοίνωση της ΕΔΕ, «οι αποδοχές των δικαστών πρέπει να είναι ανάλογες με το επάγγελμά τους και τις ευθύνες που αναλαμβάνουν, να είναι επαρκείς για να τους προστατεύουν από τις αντιπαροχές και πιέσεις που στοχεύουν στον επηρεασμό των αποφάσεών τους και γενικότερα της συμπεριφοράς τους εντός της δικαιοδοσίας τους».

Πέρα από το ψήφισμα αυτό, συνεχίζει η ανακοίνωση, έγινε δεκτό σχετικό αίτημά της ΕΔΕ και εντός των προσεχών ημερών η Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών θα αποστείλει σχετικές επιστολές διαμαρτυρίας και στήριξης των θέσεων Ελλήνων δικαστών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σ’ όλα τα θεσμικά όργανα μεταξύ των οποίων και στον πρωθυπουργό της Ελλάδος.

[sc:Πηγή id=”http://www.24h.gr/section/ellada/europaiki-apagoreusi-gia-tis-meioseis-apodoxon-ton-dikastikon” ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>