Ευρωπαϊκή κρίση χρέους: Ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα !

Ακόμη και το…μοιραίο φοβούνται για την Ευρωζώνη αναλυτές και οικονομολόγοι.

Η διάλυση της ευρωζώνης θεωρείται όλο και πιό έντονα πως θα είναι το αποτέλεσμα της τρέχουσας κρίση χρέους στην περιοχή, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές και οι οικονομολόγοι, τονίζοντας πως έχει αρχίσει η συνειδητοποίηση του ότι η ίδια η κρίση αλλά και επιπτώσεις της στις ΗΠΑ δεν θα χρειαστούν απλά μέρες, εβδομάδες ή μήνες για να ξεδιπλωθούν, αλλά χρόνια ολόκληρα.

Ο Ben Μay, οικονομολόγος της Capital Economics, σημειώνει ότι το χαός του χρέους της Ιταλίας μπορεί να διαρκέσει μέχρι και δύο δεκαετίες μέχρι να καταφέρει η κυβέρνηση να φέρει το χρέος προς το ΑΕΠ κάτω του 100%. Όπως τονίζει, εκτός εάν το υπόλοιπο της ευρωζώνης προσφέρει στην Ιταλία σημαντικό όγκο βοήθειας για σημαντικά μεγάλο χρονικό διάστημα, η Ιταλία θα καταλήξει σε default με καταστροφικές συνέπειες για ολόκληρη την περιοχή.

Η διάσπαση, όπως κι αν γίνει, θα είναι το χειρότερο σενάριο για την Ευρώπη, από κάθε άποψη, χρηματοπιστωτική, οικονομική και πολιτική, όπως σημειώνει ο Larry Hatheway, επικεφαλής οικονομολόγος της UBS. Ο διορισμός κυβερνήσεων τεχνοκρατών σε Ιταλία και Ελλάδα, δεν έχει καταφέρει να διαβεβαιώσει τις αγορές για το μέλλον της ζώνης του ευρώ, και υπάρχουν ακόμη ανησυχίες πως και οι νέοι ηγέτες, δεν θα πετύχουν τους στόχους τους. Ο Hatheway υπογραμμίζει πως μπορεί η «όρεξη» να υπάρχει, αλλά οι μηχανισμοί και η πολιτική απόφαση να ληφθούν μη δημοφιλή μέτρα, απουσιάζουν.

Αξίζει να σημειωθεί πως χθες, εκτός από την εκτόξευση σε ιστορικό ρεκόρ στα 5ετή CDS Γαλλίας, Ισπανίας, Ιταλίας και Βελγίου, και οι αποδόσεις και στα αυστριακά 10ετή κρατικά ομόλογα βρέθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο της μετά-ευρώ επόχης, ενώ και τα ολλανδικά yields άγγιξαν στα υψηλότερα επίπεδα από το 2009.

Όπως σημειώνει ο κ. Nick Stamenkovic, στρατηγικός αναλυτής της RIA Capital Markets, το γεγονός του ότι η Ολλανδία και η Αυστρία έχουν αρχίσει και αυτές να μπαίνουν στο σκηνικό της κρίσης, χώρες που στο παρελθόν θεωρούνταν «στρατιωτάκια» των γερμανικών bunds, είναι μία ιδιαίτερα ανησυχητική εξέλιξη. Οι επενδυτές δεν ανησυχούν πλέον μόνο για την Ιταλία και την Ισπανία, αλλά για την Ευρώπη συνολικά, και αυτό είναι πέρα από προφανές.

Σύμφωνα με τον στρατηγικό αναλυτή της ING, κ. Patrick Garvey, αυτό που δείχνει η εικόνα των αγορών είναι πως η πιθανότητα να υπάρξει ένα θετικό αποτέλεσμα σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της κρίσης, είναι εξαιρετικά χαμηλές. Είναι ζωτικής σημασίας να επισπευθούν οι πολιτικές τόσο στην Ελλάδα όσο και την Ιταλία.

Παρά το ριμπάουντ της επενδυτικής εμπιστοσύνης την περασμένη εβδομάδα, η επιδείνωση των αγορών κρατικών ομολόγων ακόμη και των μεγαλύτερων χωρών στην Ευρώπη, δείχνει ότι υπάρχει πλέον μεγαλύτερος κίνδυνος εξάπλωσης τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε άλλες περιοχές, σημειώνει οδιευθυντής οικονομικής ανάλυσης και ανάλυσης αγοράς της Citigroup, κ. Steven C. Wieting. Ο αντίκτυπος της Ευρώπης δεν αποτελεί πλέον θέμα περιορισμού της αδυναμίας στις χώρες της περιφέρειας, αλλά το πώς η μη σταθερότητα και λιτότητας της Ευρώπης θα μπορέσει τελικά να περιορισμό από τον υπόλοιπο κόσμο. Η «μικρή» Ελλάδα τελικά δεν είναι μόνη της σε αυτό το τεράστιο πρόβλημα χρέους που έχει, και αυτό ακριβώς συνειδητοποιούν πλέον οι αγορές, βλέποντας πως η μετάδοση έχει εξαπλωθεί επικίνδυνα πολύ γρήγορα.

www.reporter.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.