Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Εχασαν τον έλεγχο: Ξέφυγε η ύφεση

Χειρότερη από το πλέο απαισιόδοξο σενάριο του ΔΝΤ αποδεικνύεται η ύφεση στην οποία βυθίστηκε η ελληνική οικονομία στο πρώτο τρίμηνο του έτους, παρα το γεγονός ότι τα πρώιμα στοιχεία έδειχναν μικρότερη συρρίκνωση. Η αναθεώρηση των στοιχείων από τη Eurostat έδειξε ότι το ΑΕΠ της Ελλάδας συρρικνώθηκε με ρυθμό 5,6%, έναντι 5,2% που είχε ανακοινωθεί αρχικά. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει τον έλεγχο και πως η κτάσταση στην οικονομία επιδεινώνεται πέρα και πάνω από τις προβλέψεις. 

Η πρόβλεψη του ΔΝΤ έκανε λόγο για 5,5%, επίπεδο που ήταν το κατώτερο αποδεκτό ώστε να βγαίνουν οι αναπτυξιακοί στόχοι και να διατηρείται υπό έλεγχο η δυναμική του Δημοσίου χρέους.

Ρίγη προκαλολυν στο οικονομικό επιτελείο τα στοιχεία για την καταναλωτική δαπάνη η οποία καταγράφεται μειωμένη κατά 8,3% σε ετήσια βάση, ένδειξη της αντίστροφης λειτουργίας των δημοσιονομικών πολλαπλασιαστών.

Το Sofokleousin.gr είχε εγκαίρως αναφερθεί στους κινδύνους που ελλοχεύουν από την άρνηση της κυβέρνηση να χειρισθεί συνολικά την κρίση και από την επιμονή στη διαχείρηση του δημοσιονομικού προβλήματος αποκομμένου από την κατανάλωση και την αναπτυξιακή διαδικασία.

Η παρατεταμένη ύφεση, όπως έχει κατ επανάλλειψη επισημάνει το sofokleousin.gr έχει κατραστρέψει ολοσχερούς κλάδους της οικονιομίας, όπως οι κατασκευές. με αποτέλεσμα οι όποιες επενδύσεις να μην έχουν ανταπόκριση.

Οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου μειώθηκαν κατά 11,4% σε σχέση με το 1o τρίμηνο του 2012.

Μείωση κατά 22,9% παρουσίασε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου, συμβάλλοντας θετικά στο ρυθμό μεταβολής του ΑΕΠ.

Μείωση κατά 2,6% σε σχέση με το 1o τρίμηνο του 2012 παρουσίασαν οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών. Οι εξαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 4,9% ενώ οι εξαγωγές υπηρεσιών μειώθηκαν κατά 12,4 %.

Μείωση κατά 7,8% σε σχέση με το 1o τρίμηνο του 2012 παρουσίασαν οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών. Οι εισαγωγές αγαθών μειώθηκαν κατά 5,3% και οι εισαγωγές υπηρεσιών κατά 17,8%.

Επισημαίνεται ότι η τρέχουσα χρονολογική σειρά των τριμηνιαίων στοιχείων θα αναθεωρηθεί σαν αποτέλεσμα της αναθεώρησης των αντίστοιχων ετησίων εθνικολογιστικών αποτελεσμάτων, προγραμματισμένης για τον Σεπτέμβριο 2013.

www.sofokleousin.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

1 comment to Εχασαν τον έλεγχο: Ξέφυγε η ύφεση

  • Γ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ

    Παλαιότερα, από το βήμα που μου δίνει αυτή η στήλη είχα αναφερθεί σε βάσιμες εκτιμήσεις ότι τέλη 2013 θα έχουμε πραγματική ανεργία άνω του 35%. Το είχα ποστάρει και σταν ιστοχώρο του Α Θέματος με άλλο όνομα αλλά άπαντες γελούσαν. Δυστυχώς, όπως το βλέπβω θα πατήσουμε το 2014 και ανεπίσημα 50% θα είναι εκτός αγοράς, επίσημα δε, στην καλύτερη θα καταγράφουμε 34% (όπως έλεγα)……! Κοινώς, ούτε πυρηνικό ολοκαύτωμα ή η κάθοδος των Νεφελίμ να είχαν συμβεί! ΤΡΕΧΑΤΕ ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ ΜΟΥ, ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ (υπ)ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>