Ε.Ε.: Προτείνει προσωρινή έξοδο από τη Schengen για χώρες όπως… η Ελλάδα

ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)—Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προτείνει την Παρασκευή έναν τρόπο αποκοπής χωρών από τη ζώνη ελεύθερης διέλευσης Schengen, σε μία κίνηση που εν μέρει στοχεύει στο να εντείνει τις πιέσεις προς την Ελλάδα να κρατήσει τους παράνομους μετανάστες μακριά από την ένωση, σύμφωνα με όσα αναφέρει σημερινό δημοσίευμα των Financial Times.

Η συμφωνία του Schengen του 1995 επιτρέπει την ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών στο μεγαλύτερο μέρος της Ε.Ε.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή περιγράψει προτάσεις για τη μεταρρύθμιση των κανόνων που διέπουν την ζώνη ελεύθερης διέλευσης, αναμένεται να αποκαλύψει αυτό που οι αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες ονομάζουν «η ρήτρα της Ελλάδας, έναν όρο που επιτρέπει σε μία χώρα να αποκλειστεί προσωρινά από τη συνθήκη του Schengen. Οι συνοριακοί έλεγχοι θα επιβληθούν εκ νέου μεταξύ της χώρας και της υπόλοιπης Ε.Ε., προσθέτει.

Επικαλούμενη τις προτάσεις της επιτροπής, η εφημερίδα αναφέρει ότι η προοπτική αποκλεισμού από τη συνθήκη Schengen θα έχει χαρακτήρα αποτρεπτικό και θα χρησιμοποιείται μόνο ως ύστατο μέτρο, αφού πρώτα η χώρα έχει αποτύχει να ανταποκριθεί στη βοήθεια της Ε.Ε.

© Dow Jones Newswires

Μα φυσικά.
Τι πιο λογικό μόλις χρεωκοπήσει η Ελλάδα, στρατιές ανέργων Ελλήνων να αναζητήσουν εργασία στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες;
Τι πιο λογικό οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες να θέλουν να προστατεύσουν τους δικούς τους εργαζόμενους, με το να απαγορεύσουν την είσοδο Ελλήνων;
Ενωμένη Ευρώπη και τρίχες κατσαρές. Μια απάτη ήταν όλα!

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.