Ε.Π.Κ.Κρήτης: Καταγγελία για τράπεζες, S.O.S για τους δανειολήπτες του ν.Κατσέλη

Τελευταία ενημέρωση περιεχομένου:

Με αφορμή τα “ραβασάκια” που στέλνουν αυτές τις ημέρες οι τράπεζες στους δανειολήπτες που έχουν ενταχθεί στο ν.Κατσέλη, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης “κρούει” τον κώδικα του κινδύνου, με επείγουσα ανακοίνωση της, απευθυνόμενη στα μέλη της και μη, στο κείμενο της οποίας αναφέρει τα εξής:

“Απευθυνόμαστε στους δανειολήπτες που έχουν ενταχθεί στο ν.Κατσέλη, είτε είναι σε αναμονή τελικού δικαστηρίου με Προσωρινή Διαταγή, είτε έχουν τελεσίδικη απόφαση και την εφαρμόζουν .εφιστώντας την προσοχή τους ,στα εξής:

Επειδή τα έγγραφα που προσκομίστηκαν στην ΄Ένωση των Καταναλωτών, από καταναλωτές μέλη της , αποδεικνύουν την προχειρότητα εκ μέρους των τραπεζών , των αποσταλέντων εγγράφων, χαρακτηριστικό παράδειγμα, το έγγραφο που απεστάλη σε οφειλέτη που είχε ευνοϊκή απόφαση από το Ειρηνοδικείο Χανίων, την οποία και εφαρμόζει (Το Ειρηνοδικείο Χανίων, “κούρεψε “το χρέος Ιδ.υπαλλήλου κατά 50%, σώζοντας και το σπίτι του)και η τράπεζα σε αντιδιαστολή αυτής ,τον καλεί να εφαρμόσουν εξωδικαστική ρύθμιση βάσει του ν.4605/2019 (ηλεκτρονική πλατφόρμα)
Θέλουμε ακόμα να καταγγείλουμε ,την εκφοβιστική συμπεριφορά που αποτυπώνεται στις φράσεις “Σε περίπτωση που δεν ανταποκριθεί τε στην ανωτέρω πρόσκληση ,………η τράπεζα επιφυλάσσεται του δικαιώματός της ,να επιδιώξει με κάθε νόμιμο μέσο την ικανοποίηση των απαιτήσεων της”
Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, οφείλει να καταγγείλει αυτή την συμπεριφορά, των τραπεζών , διότι χωρίς να εξετάσουν την κάθε περίπτωση του οφειλέτη χωριστά, εάν έχει τις προϋποθέσεις που απαιτεί ο ν.4605/2019 (ηλεκτρονική πλατφόρμα), στέλνουν (Copy past ) έγγραφα, έγγραφα παραπλανητικά , έγγραφα εκφοβιστικά και “όποιον πάρει ο χάρος” , με την δημιουργία συναισθημάτων , φόβου και ανασφάλειας .Επίσης , οφείλει να ενημερώσει τους δανειολήπτες ότι ,συνεχίζει να τους στηρίζει με κάθε νόμιμο τρόπο και μέσο.
Τέλος , απευθυνόμαστε σε κάθε οφειλέτη που λάβει παρόμοια πρόσκληση από οποιονδήποτε τράπεζα, να ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΊ σε μας ,για ενημέρωση του Ν.4605/2019,(ηλεκτρονική πλατφόρμα) και ένταξη σαυτήν ή σε εξωδικαστική ρύθμιση της οφειλής τους
τηλ.2821092306, 2821092666 και 2842020140 ή στο email epkxan@gmail.com

Η Πρόεδρος της ΄Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.