Ηλεκτρονικά όλες οι πληρωμές στην εφορία και τα ενοικιαστήρια

Τέρμα οι χαμένες εργατοώρες για επισκέψεις στις Εφορίες. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) δρομολογεί την παροχή νέων υπηρεσιών προς τους πολίτες, τόσο για τη λήψη παραβόλων όσο και για την πληρωμή υποχρεώσεων.

Οι υπηρεσίες αυτές θα διευκολύνουν τις συναλλαγές των πολιτών με το υπουργείο Οικονομικών και θα μειώσουν στο ελάχιστο τις επιπτώσεις από την συγχώνευση των Εφοριών αφού πλέον για όλες τις συχνά χρησιμοποιούμενες συναλλαγές δεν θα υπάρχει ανάγκη επίσκεψης στις Εφορίες δεδομένου ότι ήδη το TAXISnet παραλαμβάνει ηλεκτρονικά και πλειάδα Δηλώσεων.

Έτσι, μέχρι τα τέλη του μήνα θα δρομολογηθεί η πληρωμή οποιασδήποτε βεβαιωμένης μη ρυθμισμένης οφειλής στο σύνολο της ή μέρος αυτής με όλα τα τραπεζικά προϊόντα. Ο πολίτης θα μπορεί στον υπολογιστή του, από την εικόνα των βεβαιωμένων μη ρυθμισμένων οφειλών που θα βλέπει, να τυπώνει για όποια οφειλή θέλει “Ταυτότητα Οφειλής”, με την οποία θα μπορεί να πληρώνει όποτε θέλει όποιο ποσό θέλει, χρησιμοποιώντας την ίδια Ταυτότητα Οφειλής μέσα από τα προϊόντα πληρωμής που υποστηρίζει η τράπεζα του, όπως στο γκισέ, σε ΑΤΜ, μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής( Web Banking, Phone Banking). Μάλιστα, μέχρι το Δεκέμβριο θα μπορεί να πληρώνει οποιασδήποτε δόση ρυθμισμένης οφειλής μέσα από τα προϊόντα πληρωμής που υποστηρίζει η τράπεζα του, όπως στο γκισέ, σε ΑΤΜ, μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής( Web Banking, Phone Banking).

Το Δεκέμβριο θα προχωρήσει και η Ηλεκτρονική Υποβολή Μισθωτηρίων Ενοικίασης, ήτοι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου θα μπορεί από τον υπολογιστή του να υποβάλει ηλεκτρονικά το μισθωτήριο και αυτόματα θα ενημερώνεται και ο ενοικιαστής με το περιεχόμενο του μισθωτηρίου.

Σημαντική ευκολία του νέου συστήματος είναι η έκδοση παραβόλου για κάθε χρήση με όλα τα τραπεζικά προϊόντα. Ο πολίτης θα μπορεί από τον Ιανουάριο να μπαίνει στον υπολογιστή του να επιλέγει το παράβολο που χρειάζεται σε κάποια υπηρεσία, να τυπώνει έναν Κωδικό με το αντίστοιχο ποσό και να αγοράζει το παράβολο του (Web Banking, ΑΤΜ, κ.α..). Με τον Κωδικό και μόνο θα πηγαίνει στην υπηρεσία που θέλει να χρησιμοποιήσει το παράβολο, η οποία στη συνέχεια μέσα από τον υπολογιστή της θα διαπιστώνει την εξόφληση του παραβόλου.

Τέλος, ο πολίτης θα μπορεί στον υπολογιστή του να τυπώνει έναν κωδικό με το αντίστοιχο ποσό που πρέπει να πληρωθεί οίκοθεν και να το εξοφλεί μέσα από τα προϊόντα πληρωμής που υποστηρίζει η τράπεζα του. Με τον κωδικό και μόνο θα πηγαίνει στην υπηρεσία που θέλει να χρησιμοποιήσει την οίκοθεν πληρωμή, η οποία στη συνέχεια μέσα από τον υπολογιστή της θα διαπιστώνει την εξόφληση.

www.24h.gr

4 σχόλια σχετικά με το “Ηλεκτρονικά όλες οι πληρωμές στην εφορία και τα ενοικιαστήρια”

  1. Καλά λέμε εμείς να γράψουμε τις τράπεζες στα παπάκια μας και να μην πληρώνουμε τίποτε…αλλά στο τέλος δεν θα μπορούμε να κάνουμε τίποτε χωρίς τραπεζικούς λογαριασμούς και συναλλαγές με τα πιστωτικά ιδρύματα…Μας την έχουν στημένη οι τραπεζίτες και μας περιμένουν στη γωνία με τις ευλογίες του ξεπουλημένου κράτους…

  2. Γι αυτο και απο την ανοιξη πρίν τις εκλογες συζητούσαν, παραλληλα με τις τροποποιησεις του νόμου Κατσελη και παραλληλα με το μετρο της υποχρεωτικής υποβολής της μισθοδοσιας μεσω των τραπεζων, να υπάρχει και “ακατασχετο” 1500-2000 ευρω για ενα τραπεζικο λογαριασμό για κάθε πολίτη. Ετσι ωστε να μπορουν να πραγματοποιουνται όλες οι συναλλαγες ηλεκτρονικα και να μην αποκλειονται απο το τραπεζικο συστημα όσοι χρωστουν. Αν δεν γινει κάποιο τέτοιο μέτρο πρακτικά τίποτα απο τα παραπάνω δεν θα μπορεί να λειτουργήσει.  Εγώ πάντως για τετοιες δουλειες ανοιξα λογαριασμό σε τραπεζα που δεν χρωστάω, καταθετω λεφτα τη μέρα που θελω να κανω την όποια ηλεκτρονική συναλλαγη με την debit καρτα και δεν τα αφηνω μεσα για καιρό. Επίσης χρησιμοποιω προπληρωμένες κάρτες απο ελληνικές αλλα και ξένες τραπεζες χωρίς πρόβλημα. Το μετρο του ακατασχετου των λογαριασμων εχρι ενός ποσου θα ωφελησει σε ρευστότητα και τις τραπεζες γιατι πρακτικα όλοι θα αφηνουν λεφτα μεσα στο λογαριασμό αφοβα χωρις να τα κανουν ανάληψη και να τα φυλανε σε συρταρια και μαξιλάρια……Οψόμεθα….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *