Η αδιαφορία της κυβέρνησης για την γνωμάτευση του Ε.Σ. δείχνει το τεράστιο μέγεθος του θεσμικού προβλήματος

Η κίνηση πολιτών ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ (Πρωτοβουλία για Ριζική Συνταγματική Αλλαγή) εξέδωσε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου με το οποίο ζητά την θέσπιση Συνταγματικού Δικαστηρίου εξ αιτίας της διαπιστωμένης από το Ελεγκτικό Συνέδριο αντισυνταγματικότητας των….

διατάξεων για το συνταξιοδοτικό που ετοιμάζεται να ψηφίσει η πλαστή κυβερνητική πλειοψηφία..

«Η αδιαφορία της Κυβέρνησης για την γνωμάτευση του Ελεγκτικού Συνεδρίου περί της αντισυνταγματικότητας των διατάξεων για τις συντάξεις και η εισαγωγή τους για ψηφοφορία μαζί με τα υπόλοιπα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα, αποδεικνύει ότι το Σύνταγμα είναι προβληματικό.

Η διάγνωση της αντισυνταγματικότητας των συγκεκριμένων διατάξεων από την δικαστική εξουσία ΔΕΝ εισακούεται από την εκτελεστική. Η ψήφισή τους από τους βουλευτές θα γίνει κάτω από τον πολιτικό εκβιασμό τους από την εκτελεστική εξουσία περί διαγραφής των. Αποδεικνύεται ότι δεν έχουμε ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΕΞΟΥΣΙΩΝ. Οι τρεις εξουσίες στην ουσία είναι μία: «ο Πρωθυπουργός».

Είναι απαραίτητη η ανάγκη θέσπισης, το ταχύτερο δυνατόν, ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ από κληρωτούς δικαστές, το οποίο θα μπορεί να κηρύξει συνολικά το νόμο αντισυνταγματικό, άμεσα από την επομένη της ψήφισής του. Έτσι δεν θα αναμένεται δικαίωση του κάθε πολίτη χωριστά, έπειτα από 15-20 χρόνια.
Χωρίς τέτοιες συνταγματικές ασφαλιστικές δικλείδες, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε. Δεν βγαίνουμε από την κρίση, δεν έχουμε μέλλον.
Απαιτείται ΑΜΕΣΑ, αλλαγή του Συντάγματος».

http://www.neosyntagma.net/ 
www.facebook.com/groups/neosyntagma 
info@neosyntagma.net

hassapis-peter.blogspot.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *