Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλημέρα Quest , εγώ είχα κάνει 2 γραπτά αιτήματα προς την Alpha Bank με την φυσική παρουσία μου σε κατάστημα και προσκομίζοντας όσα χαρτιά μου ζητήθηκαν Ε1, Ε9, ταυτότ…
  • ANSI on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2177771470 2177771160 ΤΣΑΦΑΡΑΣ  
  • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 12Επιστολή εστειλαν. Και ήταν περιπου ενα χρονο. Εσένα στην Alpha εννοείς ότι έστειλες εγγραφο αιτημα σου και δεν σου απάντησαν ?
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα, πριν 14-15 χρόνια, παρά το καταναλωτικό δάνειο και το ότι είστε εγγυήτρια, θα παίρνατε αυθημερόν έγκριση για στεγαστικό σε όποια τράπεζα και αν πηγαίνατε. Σή…
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Και δεν το λέτε εξ'αρχής οτι δεν έχετε τίποτα στο όνομά σας? Και Διαταγή Πληρωμής να βγάλουν δεν μπορούν να σας κάνουν απολύτως τίποτα.
  • DIMITRIS 75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Νίκο καλησπέρα, Σχετικά με την καταγγελία στον Δικηγορικό Σύλλογο και εμένα μου είπανε από τον Συνήγορο του καταναλωτή πως κοστίζει 80 ευρώ. Λειτουργεί καθαρά αποτρεπτι…
Minilink

«Η Αθήνα τρέμει – και οι πιστωτές της επίσης»

Σχόλια και παρασκήνια από την Ελλάδα κυριαρχούν και σήμερα στις γερμανικές εφημερίδες, ενώ δεν λείπουν τα επαναλαμβανόμενα σενάρια για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

«Η Αθήνα τρέμει – όπως και οι πιστωτές της», γράφει η οικονομική επιθεώρηση Handelsblatt, αναφερόμενη στη νέα καθυστέρηση για την καταβολή της έκτης δόσης προς την Ελλάδα, την οποία ερμηνεύει ως εξής: «Χθες για πρώτη φορά ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι η ευρωζώνη μπορεί να μην αποφύγει τελικά ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους. Για τις ενδεχόμενες συνέπειες του στις τράπεζες ‘γίνεται μία εντατική συζήτηση’, δήλωσε ο υπουργός μετά τη συνάντηση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο».
«Η αναδιάρθρωση της Αθήνας πλησιάζει», επιγράφεται σημερινό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Die Welt του Βερολίνου, το οποίο πάντως αρχίζει με μία περιήγηση στην Ελλάδα των απεργιών: «Αυτήν την εποχή ένας περίπατος στην Αθήνα μπορεί εύκολα να εξελιχθεί σε περιπέτεια τρόμου. Οι απεργίες σε λεωφορεία και μετρό προκαλούν συνεχώς μποτιλιάρισμα. Δρόμοι και πλατείες καταλαμβάνονται συνήθως από διαδηλωτές. Στην ελληνική πρωτεύουσα επικρατεί χάος».
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η Γερμανία εξετάζει σοβαρά τα σενάρια για κούρεμα του ελληνικού χρέους, αλλά αντιμετωπίζει τις ενστάσεις της Γαλλίας. «Στο Παρίσι δεν ενθουσιάζονται με το κούρεμα, το οποίο θα είχε αρνητικές συνέπειες για γαλλικές τράπεζες που έχουν εκτεθεί σε ελληνικά ομόλογα. Αλλά υπάρχει και άλλος λόγος, όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές στο Βερολίνο: Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί θέλει να αποφύγει το κούρεμα πριν από τις προσεχείς προεδρικές εκλογές, γιατί ένα τέτοιο βήμα θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως ομολογία αποτυχίας στην πολιτική για τη διάσωση της Ελλάδας».

«Θρίλερ στην Αθήνα και στις Βρυξέλλες», βλέπει η εφημερίδα Tageszeitung του Βερολίνου μετά τη συνάντηση του Eurogroup. Και εξηγεί: «Ο (πρόεδρος του Eurogroup) Γιούνκερ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα λάβει την επόμενη δόση. Ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών Νιντιέ Ρέϊντερς δήλωσε ότι τα αποθέματα της υπερχρεωμένης χώρας επαρκούν μέχρι τη δεύτερη εβδομάδα του Νοεμβρίου. Το ερώτημα είναι εάν όλα αυτά ισχύουν πράγματι ή εάν το Eurorgoup παίζει με τη φωτιά – και με την πτώχευση της Ελλάδας».

Η γερμανική έκδοση των Financial Times βλέπει με κριτική διάθεση το αυριανό ταξίδι του υπουργού Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ και εβδομήντα Γερμανών επιχειρηματιών στην Αθήνα: «Το ταξίδι του Ρέσλερ με ασυνήθιστα μεγάλη επιχειρηματική αντιπροσωπεία κινδυνεύει να εξελιχθεί σε φιάσκο. (…) Στα τέλη Ιουλίου ο ίδιος ο Ρέσλερ είχε προαναγγείλει μία Σύνοδο Κορυφής για την Ελλάδα, προκαλώντας μεγάλες προσδοκίες για γερμανικές επενδύσεις στην εξαντλημένη ελληνική οικονομία. Γινόταν λόγος ακόμα και για σχέδιο Μάρσαλ, που θα αναθερμάνει την ανάπτυξη και θα απελευθερώσει τη χώρα από τη μέγγενη των χρεών. Σήμερα λίγα απομένουν από εκείνες τις διακηρύξεις. Υπάρχει βέβαια μεγάλο ενδιαφέρον για νέες συνεργασίες, τόσο στη γερμανική, όσο και στην ελληνική πλευρά. Αλλά θα ήταν ήδη επιτυχία να επιλυθούν οι σημερινές διαφορές των γερμανικών εταιριών με το ελληνικό κράτος. Αυτό και μόνο θα συνέβαλε στην αισθητή βελτίωση του επενδυτικού κλίματος».
Η ίδια εφημερίδα αναφέρεται και στην προσπάθεια του υπουργού Οικονομικών να πείσει τους πολίτες για την αναγκαιότητα των μέτρων. «Μπουλντόζα χωρίς δύναμη» επιγράφεται το σχετικό ρεπορτάζ και ο αρθρογράφος εξηγεί: «Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος αγωνίζεται για να αποσπάσει τη συγκατάθεση των Ελλήνων στην πολιτική λιτότητας. Αλλά τους πείθει όλο και λιγότερο, από τη στιγμή μάλιστα που η τρύπα του προϋπολογισμού διευρύνεται όλο και περισσότερο».
xrimanews.gr

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>