Η ανεργία έχει “ξεφύγει” απειλώντας να τινάξει στον αέρα τον προϋπολογισμό του 2012!

Από την εφαρμογή του προϋπολογισμού του 2011 εξαρτάται αν θα ληφθούν νέα μέτρα, ωστόσο αυτός ξεκινά με λάθη, αλλά και με αυξημένους φόβους ότι είναι καταδικασμένος λόγω… υπεραισιοδοξίας…
 
Για την ακρίβεια, η πρόβλεψη για την ανεργία βρίσκεται εντελώς εκτός καθώς στον προϋπολογισμό έχει εγγραφεί ανεργία 15,4% για φέτος και 17,1% για το 2012 σύμφωνα με ρεπορτάζ της "Ελευθεροτυπίας". Ωστόσο σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat φέτος θα είναι 16,6% και του χρόνου θα είναι 18,4%, καθώς η στρατιά των ανέργων στην Ελλάδα αυξάνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς οδηγώντας τον αριθμό τους σε πάνω από 1.000.000!

Όμως η ανεργία είναι ακριβώς ένας από τους παράγοντες που απειλούν να τινάξουν στον αέρα τον προϋπολογισμό, αφού η αύξηση των δαπανών οφείλεται κυρίως στις δαπάνες για τα ασφαλιστικά Ταμεία που πλέον δεν έχουν έσοδα από τις εισφορές. Συγκεκριμένα ΟΓΑ, ΙΚΑ, ΝΑΤ και ΟΑΕΕ συγκεντρώνουν το 83% της αύξησης των κρατικών δαπανών για τη στήριξη των ασφαλιστικών Ταμείων.

Από την άλλη πλευρά, η εφαρμογή του προϋπολογισμού απειλείται και από το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που δεν φαίνεται να βγαίνει. Αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών αμφιβάλλουν για το αν θα εκδηλωθεί πρόθεση αγοράς των 14 δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών που έχουν ανακοινωθεί και από τις οποίες αναμένονται έσοδα 9,3 δισ. ευρώ για το 2012. Από αυτά δε τα πρώτα 3,3 δισ. ευρώ έχουν υπολογιστεί να εισπραχθούν το πρώτο τρίμηνο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.