Η απίστευτη ιστορία με έναν blogger από την Κέρκυρα

Ένας blogger, αντιμετωπίζει την κατηγορία ότι διέσπειρε «ψευδείς ειδήσεις με στόχο την ανατροπή του πολιτεύματος».Το συμβάν έλαβε χώρα στην Κέρκυρα την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου…

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τοπική οργάνωσης του κόμματος ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Αλέξανδρος Χονδρογιάννης ,που κατηγορείται ότι επιδιώκει την ανατροπή, βρέθηκε μπροστά σε μια συμπλοκή μεταξύ διαδηλωτών του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Αστυνομίας. Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν διαδηλωτή, και την ώρα που του παιρνούσαν χειροπέδες, έγινε η συμπλοκή αστυνομικών με τους διαδηλωτές, την οποία ο κ. Χονδρογιάννης φωτογράφισε και ανέβασε σε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο.

Το αποτέλεσμα, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, ήταν η σύλληψη του σήμερα από αστυνομικούς οι οποίοι έκαναν έρευνα στο σπίτι του, κατέσχεσαν τον υπολογιστή του και τη φωτογραφική μηχανή. Το ακόμα πιο περίεργο είναι όμως ότι ο blogger αντιμετωπίζει κατηγορίες για εξύβριση, παραβίαση προσωπικών δεδομένων αλλά και «διάδοση ψευδών ειδήσεων με σκοπό την ανατροπή του πολιτεύματος»!

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΑΝΤΑΡΣΥΑ:

Κατηγορία για “διάδοση ψευδών ειδήσεων με σκοπό την ανατροπή του πολιτεύματος”!
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Στις εκδηλώσεις για την επέτειο της αντιφασιστικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου συμμετείχαμε μαζί με όλο τον λαό της Κέρκυρας. Στην τελετή για την κατάθεση των στεφάνων δεχθήκαμε επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να οπισθοχωρήσουμε μερικά μέτρα. Ένας από τους συμπολίτες μας που αντιστάθηκε ήταν ο Θεόδωρος Μπούκας,καπετάνιος του Ελληνικού πλοίου της Γάζα. Τον ρίξανε κάτω και προσπάθησαν να του βάλουν χειροπέδες.

Στην συμπλοκή που ακολούθησε για να αποτρέψουμε την σύλληψη του, ένας συμπολίτης , ο Αλέξανδρος Χονδρογιάννης, έβγαλε φωτογραφίες και τις δημοσίευσε στο διαδίκτυο. Σήμερα τον συνέλαβαν άνδρες της αστυνομίας και τον οδήγησαν σιδηροδέσμιο στην ασφάλεια. Εν συνεχεία τον πήγαν ξανά στο σπίτι του με χειροπέδες διασχίζοντας τα καντούνια του Καμπιέλου.

Έκαναν έρευνα στο σπίτι του ψάχνοντας μέχρι και τα συρτάρια με τα ρούχα του μικρού του παιδιού τους.

Κατάσχεσαν τον υπολογιστή του παιδιού τους , τον υπολογιστή του, μια κάμερα και μια φωτογραφική μηχανή ως “πειστήρια του εγκλήματος”.

Περιμέναμε για ώρες έξω από την ασφάλεια υπό βροχή να μάθουμε τις κατηγορίες για τις οποίες συνελήφθη.

Αργά τη νύχτα μάθαμε ότι κατηγορείται για:
1. Διάδοση ψευδών ειδήσεων με σκοπό την ανατροπή του πολιτεύματος.
2. Παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.
3. Έργω εξύβριση.

Δεν πρόκειται για κάποιο μεμονωμένο περιστατικό κάποιων ανεγκέφαλων. Εντάσσεται σε ένα συνολικό πλαίσιο τρομοκράτησης και εκφασισμού της δημόσιας ζωής.

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών συνηγορούν υπέρ αυτού.

Η υποταγή της κοινωνίας στις απαιτήσεις της Τρόικα της κυβέρνησης και του ΔΝΤ και η ψήφιση των νέων μέτρων μπορεί να περάσει με την τρομοκράτηση του λαού και την οριστική καθυπόταξη του.

Θα πάρουν την απάντησή τους τις επόμενες μέρες στους δρόμους του οργανωμένου και ανυποχώρητου εργατικού αγώνα μας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ , ΤΗΣ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ

ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Κέρκυρα 30/10/2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

spirospero.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Η απίστευτη ιστορία με έναν blogger από την Κέρκυρα”

  1. Βασικά, επειδή όλο αυτό μου φαίνεται λίγο περίεργο, θα ήθελα να ξέρω και ποιό είναι το blog, ώστε να δούμε τι γράφει, γιατί εδώ που τα λέμε, ορισμένοι είναι εντελώς “φευγάτοι” και γράφουν πράματα εκτός λογικής, παραβιάζοντας απροκάλυπτα κάθε νόμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *