Η διαφαινόμενη αύξηση του ποσοστού των κόκκινων δανείων θα επιβαρύνει κατά περίπου 26 δισ ευρώ το δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας των συστημικών τραπεζών

Τρόμο προκαλούν οι αριθμοί που αφορούν στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, όπως προκύπτουν με την ουσιαστική συμπλήρωση μιας εβδομάδας από την επαναλειτουργία του.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, μια διαφαινόμενη αύξηση κατά 20% του ποσοστού των «κόκκινων» δανείων – όπως σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις προκύπτει ότι θα έχουμε – θα επιβαρύνει κατά περίπου 26 δισ ευρώ το δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας των τεσσάρων συστημικών πιστωτικών ομίλων της χώρας. Τα νούμερα είναι δυσθεώρητα και προκαλούν εύλογα ίλιγγο, αλλά σύμφωνα με όλες τις έως τώρα ενδείξεις ανταποκρίνονται 100% στην πραγματικότητα.
Είναι ενδεικτικό της κατάστασης το γεγονός ότι ακόμα και από το ποσό – μαμούθ των 25 δισ ευρώ, που αναμένεται να διατεθεί για την ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων, υπολογίζεται ότι τα 15 δισ ευρώ θα πάνε απευθείας για την «καταπολέμηση», στο μέτρο του δυνατού, των επισφαλειών. Είναι τόσο εκρηκτικό το πρόβλημα που ακόμα και υγιείς πάλαι ποτέ κατηγορίες δανείων, δείχνουν να έχουν λυγίσει για τα καλά, σε επίπεδα κανονικότητας ως προς την τακτοποίηση τους.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι από τα 1,1 εκατ. στεγαστικά δάνεια, που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, πριν την αναγκαστική αργία, τα 400.000 ήταν κόκκινα και τα υπόλοιπα 700.000 αποπληρώνονταν κανονικά. Τα τελευταία νέα, όμως, αναφέρουν ότι ένα μεγάλο μέρος κι από αυτά τα 700.000, πλέον έχουν ενδείξεις – και μάλιστα σοβαρές – κοκκινίσματος.

voria.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.