Η διχασμένη Ελλάδα αντιμέτωπη με κοινωνική έκρηξη..

Τι και αν οι εκλογές τέλειωσαν και αναδείχθηκε νικήτρια η φιλο- ευρωπαϊκή, κατά τους εταίρους, δύναμη που δε θέτει σε κίνδυνο την Ευρωζώνη, τα ξένα μέσα άρχισαν εκ νέου τα «καταστροφολογικά» άρθρα περί κοινωνικών εκρήξεων και εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Ο οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν σε άρθρο του στους Financial Times επιμένει ότι υπάρχει υψηλός κίνδυνος εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη προεξοφλώντας μάλιστα ότι η πολιτική που ακολουθείται είναι καταδικασμένη σε αποτυχία.

Λίγες ώρες μετά, σε άρθρο του στο Reuters, ο Michael Stott κάνει λόγο για κοινωνική έκρηξη στην Ελλάδα.

«Ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι μία κοινωνική έκρηξη» είπε ένας υψηλόβαθμος σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά.

«Αν δεν υπάρξει αλλαγή στο μείγμα της πολιτικής θα έχουμε κοινωνική έκρηξη ακόμη και αν φέρετε τον Ιησού Χριστό να διοικήσει την χώρα»!.

«Μπορεί η Νέα Δημοκρατία να ήρθε πρώτη στις εκλογές, ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ πανηγύριζε σαν νικητής», γράφει ο αρθρογράφος και προσθέτει ότι «το αποτέλεσμα των εκλογών έδειξε ένα βαθιά διχασμένο έθνος το οποίο αγωνίζεται να εφαρμόσει τα “σκληρά” μέτρα λιτότητας αλλά και να λάβει τα χρήματα διάσωσης της χώρας από την Τρόικα».

Την ίδια ώρα σε δηλώσεις του στο CNBC ο Χάρολντ Τζέιμς καθηγητής του Princeton University εκτιμά ότι μπορεί ακόμη να χρειάζεται η Ελλάδα να φύγει από το ευρώ.

Σύμφωνα με τον ίδιο το εκλογικό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών έδειξε ότι οι Έλληνες θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ.

«Το θέλουν γιατί νομίζουν ότι τους βοηθάει και είναι απολύτως ορθό να το σκέφτονται έτσι, εάν υπολογίσουν τις καταστροφικές συνέπειες μιας εξόδου».

Ωστόσο, προσθέτει, το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας παραμένει και εκτιμά ότι η Ευρώπη μπορεί να χρειάζεται τελικά την έξοδο της Ελλάδας.

epikaira.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.