Η ΕΚΤ δίνει νέο φιλί ζωής στις τράπεζες

Φιλί της ζωής από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα περιμένει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα έχει ζητήσει από την διοίκηση της Ευρωπαϊκης Τράπεζας να προχωρήσει στο «ξεμπλοκάρισμα» του πακέτου των εγγυήσεων ύψους 30 δισ. ευρώ. Αν αυτό γίνει δεκτό οι ελληνικές τράπεζες θα μπορούν κάνουν χρήση των εγγυήσεων με στόχο την άντληση ρευστότητας από το ευρωσύστημα.

Τον Ιούνιο η διοίκηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είχε μπλοκάρει το πακέτο εγγυήσεων του ελληνικού δημοσίου, το οποίο παραμένει παγωμένο καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί νέα προγράμματα χρηματοδότησης (funding plans) από τις τράπεζες για το πως θα απεξαρτηθούν από τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκης Κεντρικής Τράπεζας. Κάτι τέτοιο, υποστηρίζει η τρόικα, δεν μπορεί να γίνει υπό τις παρούσες συνθήκες, δηλαδή με το PSI να μην έχει οριστικοποιηθεί.

Υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων που έχουν προκύψει όσον αφορά την εφαρμογή αλλά και την επάρκεια της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου σε συνδυασμό με την μετάδοση – με ταχείς ρυθμούς – της κρίσης χρέους που πλήττει την ευρωζώνη στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, η ΕΚΤ αναμένεται να ανάψει άμεσα το πράσινο φως για αξιοποίηση του πακέτου σωτηρίας από τις ελληνικές τράπεζες ακόμα και μέσα στην εβδομάδα.

 

"Έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί οι τιμές των ελληνικών ομολόγων οι εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου ύψους 30 δισ. ευρώ θα αντιστοιχούν, όταν οι τίτλοι κατατεθούν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σε 15 δισ. ευρώ, κουρεμένοι κατά 50%", τονίζει στο euro2day υψηλόβαθμο στέλεχος ελληνικής τράπεζας.

Η ενεργοποίηση του πακέτου έρχεται στην πιο κρίσιμη καμπή για την πορεία και κατ’ επέκταση τη βιωσιμότητα των ελληνικών τραπεζών και, σύμφωνα με τους τραπεζίτες, "θωρακίζει" το σύστημα έως ότου ληφθούν οι αποφάσεις για το ελληνικό χρέος, δηλαδή μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου και λίγο αργότερα, δηλαδή για όσο χρόνο χρειασθεί προκειμένου οι επικείμενες αποφάσεις υλοποιηθούν.

Στο μεταξύ οι ελληνικές τράπεζες προχωρούν η μία μετά την άλλη σε "σιωπηρά" τεστ "κουρέματος" ύψους έως και 50-55% στα χαρτοφυλάκια ομολόγων με στόχο να αποτιμήσουν, έστω και πρόχειρα, την πιθανή ζημία.

www.euro2day.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.