Η ΕΚΤ θα αποφασίσει για τη νέα ρύθμιση για την ανακούφιση των δανειοληπτών

Την έγκριση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα πρέπει να λάβει η επιδιωκόμενη από την κυβέρνηση ρύθμιση για την ανακούφιση δανειοληπτών η οποία θα προβλέπει ότι η δόση των δανείων δεν θα ξεπερνά το 30% του μηνιαίου εισοδήματος των δανειοληπτών.

Τραπεζικό στέλεχος με εμπειρία στις χορηγήσεις δανείων σχολίασε στο 24h.gr ότι η οροφή του 30% θα οδηγήσει πλήθος δανειοληπτών σε μαζικές ρυθμίσεις δανείων, καθώς η πλειονότητα φυσικών και νομικών προσώπων δεν έχουν σήμερα το εισόδημα που είχαν όταν συνομολόγησαν τα δάνεια που έλαβαν.

Όπως τονίζει, αν δανειολήπτης που είχε εισόδημα 1.600 ευρώ το 2008 σήμερα λαμβάνει 1.100 ευρώ, τότε η δόση του με την προτεινόμενη ρύθμιση δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 330 ευρώ. Στις περισσότερες ομοειδείς περιπτώσεις η δόση που πληρώνει για στεγαστικό δάνειο σήμερα αυτός ο δανειολήπτης ξεπερνά τα 500 ευρώ μηνιαίως. Δηλαδή αυτόματα προκύπτει για την τράπεζα μείωση της δόσης κατά 170 ευρώ, κάτι που βέβαια θα επηρεάσει σημαντικά τα αποτελέσματά της.

Το ίδιο στέλεχος αναφέρει πως όπως το 2010 ο νόμος Κατσέλη πέρασε από την αξιολόγηση της ΕΚΤ, το ίδιο θα συμβεί και για το νέο νομοθέτημα. «Τουλάχιστον το εν λόγω σχέδιο νόμου θα πρέπει να ορίζει ρητά ότι οι οφειλέτες που νομιμοποιούνται να ζητήσουν ρύθμιση των οφειλών τους θα πρέπει να αποδεικνύουν την ικανότητα αποπληρωμής των εν λόγω οφειλών», δήλωσε σχετικά.

Θανάσης Κουκάκης

[sc:Πηγή id=”http://www.24h.gr/section/oikonomia/i-ekt-tha-apofasisei-gia-ti-nea-ruthmisi-gia-tin-anakoufisi-ton-daneiolipton” ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.