Η ΕΚΤ κλείνει τη στρόφιγγα στις ελληνικές τράπεζες

Σοκ στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα προκαλεί η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να μη δέχεται προσωρινά(;) τα ελληνικά κρατικά ως εγγύηση για τη χορήγηση ρευστότητας, κλείνοντας τους ουσιαστικά τη μοναδική  πηγή χρηματοδότησης, σε μια ίδιαίτερα κρίσιμη περίοδο. Σύμφωνα με την ΕΚΤ, τα ελληνικά ομόλογα καθίστανται μη-αποδεκτά για την ώρα, λόγω της λήξης του προγράμματος επαναγοράς τίτλων στις 25 Ιουλίου. Σε ανακοίνωση της αναφέρεται ρητώς  ότι η διοικούσα επιτροπή της κεντρικής τράπεζας θα επανεξετάσει το θέμα μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα, αποφασίζοντας  σε συνάρτηση με τα αποτελέσματά της.

Στο πλαίσιο της διατήρησης της σταθερότητας η ΕΚΤ παραχωρεί τη διακριτική ευχέρια την Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδας για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες ρευστότητας από τις υπάρχουσες γραμμές ρευστότητας που έχουν δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό.

Η διακοπή όμως της πρόσβασης των ελληνικών τραπεζών στην ΕΚΤ και η χρησιμοποίηση μόνο όσων κονδυλίων υπάρχουν ως απόθεμα στον ΕΤΧΣ αναμένεται να εντείνει τα προβλήματα ρευστότητα δημιουργώντας συνθήκες σοκ στο τραπεζικό σύστημα και προκαλώντας αφυδάτωση στην αγορά.

Το υπουργείο Οικονομικών και η Κεντρική Τράπεζα στην Ελλάδα δεν έχουν εκδόσει ανακοινώσεις για το θέμα ούτε εκπρόσωπός τους έχει κάνει κάποιο σχόλιο με αποτέλεσμα στις αγορές να επικρατεί έντονη νευρικότητα.

www.sofokleousin.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.