Η ΕΚΤ ψάχνει πώς θα κρατήσει ζωντανές τις ελληνικές τράπεζες

Τι θα γίνει σε περίπτωση χρεοκοπίας

Η εξεύρεση λύσης για το ελληνικό πρόβλημα «απομακρύνεται πολύ», σημειώνει η Frankfurter Allgemeine Zeitung, παραθέτοντας τις χθεσινές δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από τη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με τις οποίες «κανείς δεν αναμένει ότι θα υπάρξει λύση» στο Γιούρογκρουπ της Ρίγας στις 24 Απριλίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, «στην ΕΚΤ και σε κύκλους της τρόικας εξετάζεται στο μεταξύ προφανώς εάν και πως μπορούν να διατηρηθούν «ζωντανές» οι τράπεζες της χώρας σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας. Από κύκλους της ΕΚΤ ελέχθη ότι εδώ και κάποιο διάστημα συζητούνται από κύκλους της τρόικας διάφορα «γκρίζα σενάρια» που κινούνται μεταξύ χρεοκοπίας και ενδεχόμενης εξόδου από το ευρώ.

Στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αντίθετα διαψεύστηκε ότι υπάρχουν σενάρια για το διάστημα μετά από μία χρεοκοπία. Από το περιβάλλον της ΕΚΤ ειπώθηκε ότι ούτε η ελληνική κυβέρνηση ούτε οι δανειστές επιθυμούν η χώρα να εγκαταλείψει τη νομισματική ένωση σε περίπτωση χρεοκοπίας. Επιπλέον, δεν υπάρχουν διατάξεις στις (σ.σ. ευρωπαϊκές) συνθήκες που να προβλέπουν κάτι τέτοιο. ‘Γι’ αυτό πρέπει να εξετάσει κανείς πως θα επιβιώσουν οι τράπεζες σε περίπτωση που το κράτος περιέλθει σε αδυναμία πληρωμών’, ελέχθη στη Φραγκφούρτη. Μία στάση πληρωμών του ελληνικού κράτους θα απειλούσε σοβαρά τις τράπεζες της χώρας», επισημαίνει η FAZ, σύμφωνα με τη Deutsche Welle.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.