Η Ελλάδα δεν θα σωθεί! Η Γερμάνια θέλει χρεωκοπία εδώ και τώρα!

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρίσκονται σε εξέλιξη έντονες ζυμώσεις ενόψει ενός ακόμη κρίσιμου Eurogroup, τη Δευτέρα, 9 Μαϊου, στις Βρυξέλλες. Ζητούμενο στην προσεχή συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης είναι να γίνει ένα ακόμη βήμα προς τη συμφωνία Ελλάδας και Θεσμών με στόχο την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, που εδώ και μήνες πηγαίνει από παράταση σε παράταση.

«Μαύρη» παρουσιάζουν την κατάσταση στην Ελλάδα τα γερμανικά ΜΜΕ, τα οποία υποστηρίζουν ότι η χώρα μας βρίσκεται σε αδιέξοδο.

Χαρακτηριστικά η Deutsche Welle, τονίζει τις διαφορές Γερμανίας και ΔΝΤ ενώ αναφέρει πως το Βερολίνο δέχεται πιέσεις από την Ουάσιγκτον για ελάφρυνση του Ελληνικού χρέους, γεγονός που περιπλέκει τα πράγματα, δεδομένων των απόψεων του Βόλφγκανγκ Σοίμπλε. 

Ο Γερμανός πολιτικός δεν θεωρεί ότι η Ελλάδα θα ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις, ενώ δεν συμφωνεί και με την απομείωση του χρέους, λίγες μόλις ώρες πριν το κρίσιμο Eurogroup.

Παράλληλα το Spiegel αναφέρει ότι η Γερμανία βρίσκεται σε διχασμό και με την Γαλλία, η οποία έχει εκφράσει ανοιχτά την συμπαράσταση της στην Ελλάδα. 

Μάλιστα το  Spiegel σχολιάζει ότι πλέον αντικρίζουμε και έντονη διαφωνία ανάμεσα στον γάλλο υπουργό Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν και τον γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

“Αν ο πρωθυπουργός Τσίπρας θα καταφέρει να επιβιώσει σε αυτήν την πολιτική της λιτότητας είναι ένα ερώτημα που δεν απασχολεί μονάχα τους Έλληνες αλλά και τους δανειστές, οι οποίοι δεν γνωρίζουν τι θα γίνει μέσα στις επόμενες εβδομάδες με τον άνθρωπο που σήμερα διαπραγματεύονται μαζί του” σχολιάζει η επίσης Γερμανική Die Welt, η οποία δεν θεωρεί επίσης, ότι θα βρεθεί λύση στις 9 Μαΐου. 

voicenews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *