Η επιμήκυνση της… κοροϊδίας

του Χρίστου Λογαρίδη

Η απόφαση των τριών συγκυβερνώντων πολιτικών αρχηγών να “διεκδικήσουν” επιμήκυνση του Μνημονίου δεν συνιστά ούτε επαναδιαπραγμάτευση, ούτε μέτρο, έστω σταδιακής, εξόδου της οικονομίας από το Μνημόνιο. Την επιμήκυνση την είχαν προτείνει την άνοιξη οι τροϊκανοί, κυρίως το ΔΝΤ, αλλά την είχε απορρίψει η κυβέρνηση Παπαδήμου, με το επιχείρημα ότι η χώρα μπορεί να βγει νωρίτερα από το Μνημόνιο κι αυτό θα ήταν προς όφελός της. Η βαθύτερη λογική Παπαδήμου όμως ήταν ότι με οποιαδήποτε χαλάρωση θα εξόκελλε το Μνημόνιο.

Η κυβέρνηση Σαμαρά έχει σβήσει τη λέξη επαναδιαπραγμάτευση ακόμη κι από το λεξιλόγιό της. Ακολουθεί τις δεσμεύσεις για επιτάχυνση των αντικοινωνικών μέτρων και εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Στη λογική της η επιμήκυνση είναι διευκόλυνση για να προωθηθούν αυτές οι “διαρθρωτικές αλλαγές”, χωρίς να προκληθούν τώρα νέες κοινωνικές αντιδράσεις, που κυρίως πυροδοτούνται από τα επαχθή φορολογικά μέτρα και τις άγαρμπες μειώσεις του εισοδήματος. Όσα έπρεπε να γίνουν σε δύο χρόνια ας γίνουν σε τέσσερα και στο μεταξύ να έχουν επιτευχθεί τα “μείζονα” για τους πιστωτές. Αυτή είναι η λογική της επιμήκυνσης.

Το Μνημόνιο είναι δηλητήριο και όχι φάρμακο για την ελληνική οικονομία. Η εφαρμογή του σε μεγαλύτερη χρονική διάρκεια ισοδυναμεί με περισσότερες δόσεις, που, όμως, είναι και πάλι θανατηφόρες. Το ζητούμενο είναι η αλλαγή του φαρμάκου, όχι η νέα δοσολογία του. Με την επιμήκυνση η ελληνική οικονομία θα βουλιάξει στην ύφεση για περισσότερα χρόνια και οι κοινωνικές βλάβες θα είναι ανήκεστες.

Οι συγκυβερνώντες αρχηγοί αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στη διαπραγμάτευση στην τελευταία σύνοδο κορυφής, όπου οι άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου πέτυχαν να πάρουν χρήματα για τις τράπεζές τους χωρίς να φορτώσουν τα δημόσια ελλείμματα και στήριξη του δημόσιου δανεισμού τους χωρίς Μνημόνιο και τρόικα. Ακόμη κι αν υπονοείται ότι ο δανεισμός προϋποθέτει μέτρα λιτότητας, έχει σημασία αν τα μέτρα αυτά λαμβάνονται και προωθούνται από την κυβέρνηση ή οι χώρες υφίστανται την εθνικά αναξιοπρεπή και εκβιαστική επιτήρηση και “επικαιροποίηση” των τροϊκανών. Όλα έχουν τη σημασία τους, γι’ αυτό και δεν παραχωρούνται.

Δεν είχαμε την αυταπάτη ότι οι τρεις συγκυβερνώντες αρχηγοί θα ανέτρεπαν το Μνημόνιο. Η έκπληξη όμως είναι μεγάλη, διότι μόλις λίγες μέρες μετά τις εκλογές και οι τρεις τους έχουν διανύσει τη μέγιστη απόσταση. Δεσμεύτηκαν ότι κάθε τροποποίηση, ακόμη κι αυτές που ισχύουν για τις άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, προϋποθέτει να εφαρμοστεί ευλαβικά το Μνημόνιο. Η τροποποίηση του Μνημονίου, δηλαδή, έχει ως προϋπόθεση την αυστηρή εφαρμογή του! Τόση διαπραγμάτευση! Τόση κοροϊδία!

[sc:Πηγή id=”http://anarxikostrapezitis.blogspot.gr/2012/07/blog-post_1382.html” ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.