Η εφορία συνδέεται με το υπόλοιπο δημόσιο – Ποιες αλλαγές φέρνει το σχέδιο της ΑΑΔΕ

Μια εκκρεμότητα που έχει εξαγγελθεί πολλάκις στο παρελθόν και σχεδιάζεται τελικά να πραγματοποιηθεί μέσα στην επόμενη διετία περιλαμβάνεται στο επιχειρησιακό σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Είναι η διασύνδεση της φορολογικής διοίκησης με όλες τις κρίσιμες δημόσιες υπηρεσίες προκειμένου να καταπολεμηθεί η ταλαιπωρία των φορολογούμενων αλλά και η φοροδιαφυγή. Αναλυτικά το επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΑΔΕ για το 2018 και τα επόμενα χρόνια προβλέπει τα εξής:

-σταδιακή εφαρμογή της αυτόματης ενημέρωσης Μητρώου Φορολογουμένων μέσω Διασύνδεσης με τα υπόλοιπα Μητρώα της Δημόσιας Διοίκησης. Στην πράξη φορολογούμενος δεν θα χρειάζεται να επισκέπτεται την εφορία ή ακόμη και το taxisnet προκειμένου να δηλώνει μεταβολές στη οικογενειακή του κατάσταση, όπως είναι ο γάμος, το διαζύγιο, η αλλαγή διεύθυνσης κατοικίας κα Το μητρώο της εφορίας θα ενημερώνεται αυτόματα για τις μεταβολές. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη περιστασιακά η εφορία λαμβάνει δεδομένα μητρώου των φορολογούμενων και ενημερώνει τα στοιχεία (π.χ. αριθμούς ταυτοτήτων από την αρχείο της Ελληνικής Αστυνομίας)

-η διασύνδεση του Φορολογικού Μητρώου με το Γ.Ε.ΜΗ., για ενημέρωσή του με μεταβολές νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων και διαγραφή τους. Στην πράξη οι μεταβολές που γίνονται σε διευθύνσεις επαγγελματικής εγκατάστασης, δραστηριότητας και άλλα χαρακτηριστικά θα περνούν αυτόματα και στο μητρώοι της εφορίας απαλλάσσοντας τις επιχειρήσεις από περιττές επισκέψεις στις εφορίες

-η Ανάπτυξη διαλειτουργικών εφαρμογών με το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων (πληροφοριακό σύστημα Εργάνη) και Αλληλεγγύης και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Με τη διασύνδεση η ΑΑΔΕ θα έχει άμεση πρόσβαση τα στοιχεία των φορολογούμενων που αφορούν στα οχήματα που τους ανήκουν, στα ασφαλιστικά και εργασιακά τους δεδομένα (π.χ. προσλήψεις, απολύσεις, μερική απασχόληση) προκειμένου να αντλεί δεδομένα για διασταυρώσεις αλλά και και προσυμπλήρωση φορολογικών δηλώσεων. Επίσης, τα στοιχεία θα αξιοποιούνται στο πλαίσιο φορολογικών ελέγχων για την απόκρυψη φορολογητέας ύλης (π.χ. οχημάτων που συνεπάγονται τεκμαρτό εισόδημα)

-ανάπτυξη διαλειτουργικών εφαρμογών με την Κτηματολόγιο Α.Ε. Με τη διασύνδεση θα γίνεται διασταύρωση μεταξύ των ακινήτων που έχει δηλώσει ο φορολογούμενος στο έντυπο Ε9 και των ακινήτων που έχει δηλώσει στο κτηματολόγιο. Υπάρχουν έντονες ενδείξεις στη φορολογική διοίκηση ότι φορολογούμενοι δεν έχουν δηλώσει το σύνολο της ακίνητης περιουσίας τους στην εφορία προκειμένου να αποφύγουν τον ΕΝΦΙΑ και τα τεκμήρια.

Πηγή


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.