Η Ισπανία σε τροχιά χρεοκοπίας

«Οι χρηματαγορές τιμωρούν την Ισπανία» είναι ο σημερινός τίτλος του Γερμανικού “Spiegel online”. « Η πίεση των αγορών αυξάνει μέρα με τη μέρα….. Περιμένοντας το αποτέλεσμα των Ελληνικών Εκλογών για να βγει χθες στις αγορές η Ισπανία, αναμένοντας ένα ευνοϊκό περιβάλλον, γεύτηκε μια οδυνηρή έκπληξη…..Για βραχυπρόθεσμο δάνειο ενός έτους το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 5,074%. Για το ίδιο χρονικό διάστημα η Γερμανία δανείζεται με 0,1% !!!!! Αυτό εξηγεί και τη στάση της Γερμανίας, που δεν πρόκειται να δεχτεί ποτέ το ευρωομόλογο, αφού θα πρέπει να δανείζεται και η ίδια με τα ίδια επιτόκια που θα δανειζόμαστε εμείς, η Ισπανία, η Ιταλία και η Πορτογαλία.

Η κρίση που ξεκίνησε, δήθεν, σαν ελληνικό πρόβλημα και που θα μπορούσε να επιλυθεί κατά την εμφάνισή του πριν 2,5 χρόνια έγινε πρόβλημα ολόκληρης της Ευρωζώνης και απειλεί πλέον κι αυτήν τη Γερμανία.

Ηδη το Κέντρο Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ερευνας (Centre for European Economic Research (ZEW) , στις προβλεπόμενες εκτιμήσεις του διόρθωσε πολλούς δείκτες της Γερμανίας και προειδοποιεί για μελλοντική ύφεση της Γερμανικής οικονομίας.

Οι λεγόμενες αγορές των κερδοσκόπων δεν έχουν συναισθήματα. Αντιλαμβάνονται μόνο τη λέξη κέρδος. Τα πράγματα αρχίζουν να ξεφεύγουν πέρα από κάθε έλεγχο.

[sc:Πηγή id=”http://kafeneio-gr.blogspot.gr/2012/06/blog-post_2299.html” ]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *