Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Η Κομισιόν πιέζει την Ελλάδα να κλείσει όσες προβληματικές τράπεζες δεν «αξίζει» να σωθούν!

Σύμφωνα με το αποκλειστικό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, Eυρωπαίοι αξιωματούχοι ασκούν παρασκηνιακές πιέσεις στην Ελλάδα να κλείσει ορισμένες τράπεζες, μεταξύ των οποίων και την ATΕΒank, την 5η μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα, με το επιχείρημα πως είναι πολύ κοστοβόρα η περαιτέρω στήριξη και διάσωσή της.

Το ρεπορτάζ του πρακτορείου σημειώνει πως αν και το κλείσιμο μιας προβληματικής ελληνικής τράπεζας είναι αρμοδιότητα της Τραπέζης της Ελλάδος, είναι δυνατόν, σύμφωνα και με τους όρους παροχής κρατικής βοήθειας, να ασκήσει η Κομισιόν τη δικαιοδοσία της να αρνηθεί αίτημα διάσωσης μιας τράπεζας, εάν αποφανθεί ότι η διάσωσή της είναι αρκετά κοστοβόρα. Κάτι που αυτομάτως οδηγεί στο κλείσιμο της τράπεζας.

Ειδικά για το θέμα της Αγροτικής Ευρωπαίος αξιωματούχος που μίλησε στο Reuters τόνισε: «εάν υπάρχει ζήτημα χρηματοοικονομικής σταθερότητας, προετοιμάζεσαι να διασώσεις μια τράπεζα, αλλά έχουμε ξεπεράσει αυτό το σημείο σε πολλές χώρες. Η ΑΤΕΒank θα πρέπει να κλείσει ή να συρρικνωθεί σταδιακά»…

Υπενθύμισε μάλιστα πως κατά τη διάρκεια της κρίσης η Κομισιόν έχει κάνει χρήση – αν και σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις – της συγκεκριμένης δικαιοδοσίας της και έχει οδηγήσει σε οριστικό «λουκέτο» κάποιες γνωστές ευρωπαϊκές τράπεζες με πιο «τρανταχτά» παραδείγματα τις περιπτώσεις της ιρλανδικής Anglo Irish Bank κα της γερμανικής WestLB.

Σε κάθε περίπτωση μια πρώτη αντίδραση στο θέμα ήρθε από τον επικεφαλής της Αγροτικής Τράπεζας κ. Θεόδωρο Πανταλάκη, ο οποίος, ερωτηθείς από το ειδησεογραφικό site euro2day δήλωσε: “Δεν γνωρίζω τέτοιου τύπου σενάρια. Αναμένω τις αποφάσεις της νέας κυβέρνησης, η οποία, σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος, θα καθορίσουν τον τρόπο ανακεφαλαιοποίησης της ATEBank”.

[sc:Πηγή id=”http://www.greekmoney.gr/permalink/85154.html” ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>