Η μεγάλη ανατροπή στην αγορά εργασίας: Κάθονται περισσότεροι από όσους εργάζονται

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία της ανεργίας, αφού η ύφεση έχει ως αποτέλεσμα για πρώτη φορά, ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός, δηλαδή με απλά λόγια τα παιδιά, οι φοιτητές και οι συνταξιούχοι, να είναι περισσότεροι από αυτούς που εργάζονται.

Η ανατροπή στα δεδομένα είναι τρομακτική, ενώ βάζει “βόμβα” και στα θεμέλια των ασφαλιστικών ταμείων.

Συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2011 οι απασχολούμενοι μειώθηκαν λίγο πάνω από τα 4 εκατομμύρια και συγκεκριμένα στα 4,06 εκατομμύρια άτομα. Αντίθετα οι άνεργοι εκτινάχθηκαν σε 903.000, ενώ ο πληθυσμός που εκ των πραγμάτων δεν μπορεί αν εργαστεί λόγω ηλικίας, είναι 4,38 εκατομμύρια άτομα.

Το 2006 οι απασχολούμενοι ήταν 4,5 εκατομμύρια, οι άνεργοι 378.000 και ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός 4,2 εκατομμύρια. Από τα στοιχεία προκύπτει επιδείνωση το 2010, όπου οι εργαζόμενοι ήταν 4,3 εκατομμύρια και ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός 4,2 εκατομμύρια, ενώ η ανατροπή έγινε το 2011.

24h NewsRoom

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Η μεγάλη ανατροπή στην αγορά εργασίας: Κάθονται περισσότεροι από όσους εργάζονται

 • 15/01/2012, 12:49
  Permalink

  και αυτό το μέτρο για το καλό της χώρας είναι όπως ακούγεται από τους πολιτικούς μας τον τελευταίο καιρό. Έλληνας οικονομικός μετανάστης στην Αλβανία… 
   

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.