Η Ντόρα Μπακογιάννη επέστρεψε στη Νέα Δημοκρατία

Μετά από δύο χρόνια η Ντόρα Μπακογιάννη επιστρέφει στη Νέα Δημοκρατία.

Διαβάστε αναλυτικά τι δήλωσε και πώς την υποδέχθηκε ο Αντώνης Σαμαράς

Ντόρα Μπακογιάννη και Αντώνης Σαμαράς, ανακοίνωσαν την συνεργασία τους ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου, που αποτελεί ουσιαστικά την επιστροφή της προέδρου της ΔΗΣΥ (που ανέστειλε τη λειτουργία της) στη Νέα Δημοκρατία.

H κα Μπακογιάννη θα τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας.

Είχαν προηγηθεί συζητήσεις ημερών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η συμφωνία είχε κλείσει από την περασμένη Πέμπτη. Ο Αντώνης Σαμαράς, είχε διαγράψει την Ντόρα Μπακογιάννη από τη ΝΔ στις 6 Μαΐου 2010, λόγω του ότι υπερψήφισε το μνημόνιο σε αντίθεση με την κομματική γραμμή της Νέας Δημοκρατίας.

“Η Δημοκρατική Συμμαχία γεννήθηκε μέσα από την κρίση έχοντας ως στόχο τη διαφύλαξη της ευρωπαϊκής προοπτικής. Είναι χρέος όλων μας να συγκροτήσουμε ένα ισχυρό μέτωπο των δυνάμεων, μέτωπο που θα εκφράσουν τους ανθρώπους της παραγωγής και του μόχθου. Μπροστά στον κίνδυνο καταστροφής στην Ελλάδα είναι αναγκαίο για όλους να παραμερίσουμε τις διαφορές μας. Ήρθε ο καιρός να δείξουμε ότι όταν λέμε ότι πρέπει να βάλουμε την Ελλάδα πάνω από όλα το εννοούμε” δήλωσε ηΝτόρα Μπακογιάννη.

Σαμαράς: “κερδίζουν όσοι ενώνονται”

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς καλωσορίζοντας την κα Μπακογιάννη στη ΝΔ, δήλωσε ότι “τολμήσαμε να καλέσουμε όλες τις δυνάμεις που θέλησαν να συστρατευτούν μαζί μας σε ένα μεγάλο πατριωτικό μέτωπο για την Ευρώπη για να συσπειρώσουμε όλους τους πολίτες για να μην οδηγηθεί η χώρα έξω από την Ευρώπη και να απομονωθεί. θα υπερασπιστούμε την ευρωπαική προοπτική της χώρας. Το πατριωτικό φιλοευρωπαικό μέτωπο θα συνεχίσει με πολιτικούς, βουλευτές, κόμματα, απλούς ανθρώπους για να βγει η Ελλάδα από το αδιέξοδο με χαρά υποδεχόμαστε την κ. Μπακογιάννη είμαστε ενωμένοι και όρθιοι, αποφασισμένοι να προχωρήσουμε και να νικήσουμε μαζί”.

Ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας οδηγεί τη χώρα σε κρίση, η λιτότητα οδηγεί τη χώρα σε χειρότερα δεινά και απέναντι μας έχουμε σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν επιλέγει την Ευρώπη και δεν πήρε το μήνυμα των εκλογών που έστειλε ο λαός.

Πριν από ένα χρόνο, ήμουν μόνος στην Ευρώπη. τώρα πολλές φωνές ενώνονται μαζί μας σε μια συνολική δράση. Η καταγγελία του Μνημονίου θα οδηγήσει σε έξοδο της χώρας από το ευρώ. Τις κρίσιμες μάχες τις κερδίζουν όσοι ξέρουν να ενώνονται όσοι βάζουν το εμείς πάνω από το εγώ. Το μόνο που νικά τον φόβο είναι η ελπίδα. οι πολιτικοί πρέπει να παραμερίζουν όσα τους δίχασαν για το κοινό καλό”.

Αναστολή λειτουργίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας

Νωρίτερα, την αναστολή της λειτουργίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας αποφάσισε το πολιτικό συμβούλιο του κόμματος.

Τα μέλη του εξουσιοδότησαν την πρόεδρο Ντόρα Μπακογιάννη να προχωρήσει στην αναστολή της λειτουργίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας, προκειμένου να καταστεί εφικτή η κοινή κάθοδος του κόμματος με τη ΝΔ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

[sc:Πηγή id=”http://sarotiko.blogspot.com/2012/05/blog-post_7192.html” ]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *