Η ΠΑΣΠ… γυρίζει την πλάτη της στο ΠΑΣΟΚ και τραβάει δική της πορεία

Σοβαρό εσωκομματικό πρόβλημα, λίγες μέρες πριν από τις Εθνικές εκλογές και 2 βδομάδες πριν τις φοιτητικές, καθώς κομμάτι της νεολαίας διασπάται και δημιουργεί νέα φοιτητικά παράταξη εξαπολύοντας μύδρους εναντίον του ΠΑΣΟΚ και της πολιτικής που ακολούθησε…

“Σε καιρούς που χαρακτηρίζονται από όξυνση των κοινωνικών ανισοτήτων ,που το φοιτητικό κίνημα μπαίνει στο περιθώριο με τον νόμο Διαμαντοπούλου, άλλοι επέλεγαν για εμάς στο όνομα της ΠΑΣΠ. Άλλοι έγιναν συνοδοιπόροι, είτε εκούσια είτε ακούσια με την στάση τους, στην κατάργηση του ασύλου και στη μείωση της συμμετοχής στα όργανα συνδιοίκησης των ιδρυμάτων. Εν τέλει, άλλοι εθελοτυφλούσαν στην καταβαράθρωση του επιπέδου της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας με σκοπό την ιδιωτικοποίηση αυτής, χωρίς να ρωτηθεί η πραγματική βάση της Παράταξης”, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, που φιλοξενεί το parapolitika.gr.

Ακόμη τονίζουν πως “παρατηρούμε ότι η ίδια η ΠΑΣΠ, συνολικά, έχει απεμπολήσει τις ιδέες ,τα ιδανικά και τον λόγο ύπαρξης της. Το φοιτητικό πολιτικό σκηνικό, όντας μικρογραφία της ελληνικής πολιτικής πραγματικότητας, βρίσκεται και αυτό υπό κατάρρευση.”

“Κι ενώ περιμέναμε η ΠΑΣΠ να διαχωρίσει, ξεκάθαρα, τη θέση της από το ΠΑΣΟΚ, να δεσμευτεί ότι δεν θα το στηρίξει σε καμία εκλογική διαδικασία, συμπεραίνουμε ότι ένα μεγάλο μέρος αυτής θα συμμετάσχει και στο κάλεσμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προς τους γραμματείς των οργανώσεων της Αθήνας, μία εβδομάδα πριν τις εθνικές εκλογές. Σε μια τέτοια, λοιπόν, παράταξη που πλέον δεν πείθει ούτε τα ίδια της τα μέλη, δεν μπορούμε να ανήκουμε.” αναφέρουν.

“Ανήκοντας λοιπόν στο μεγάλο, ιστορικό, κοινωνικό και πολιτικό ρεύμα που δημιούργησε τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, εμπνεόμενοι από την εξέγερση του πολυτεχνείου, έχοντας ως οδηγό μας, τους λαϊκούς αγώνες για λαϊκή κυριαρχία, εθνική ανεξαρτησία, κοινωνική απελευθέρωση, δημοκρατικές διαδικασίες και συμμετέχοντας στους σύγχρονους κοινωνικούς και εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες, προχωρούμε στην ίδρυση της φοιτητικής παράταξης «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ» Έχοντας ως αρχές, την ελευθερία την ισότητα και την αλληλεγγύη και πορευόμενοι με τις αξίες του σοσιαλισμού ,της αριστεράς και της δημοκρατίας, επιδιώκουμε να συσπειρώσουμε το σύνολο της προοδευτικής φοιτητικής νεολαίας που στέκεται στον αντίποδα της μνημονιακής πολιτικής” αναφέρουν.

Η Προσωρινή Συντονιστική Γραμματεία της νέας παράταξης είναι οι:
ΜΕΤΑΞΙΩΤΗΣ ΠΕΤΡΟΣ – ΑΕΙ ΒΟΛΟΥ
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ – ΑΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΜΟΥΣΤΑΦΑ – ΑΕΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΜΠΟΥΖΙΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ – ΑΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΚΡΕΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ – ΑΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΜΠΙΤΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – ΑΕΙ ΠΑΤΡΑΣ
ΚΡΑΤΗΜΕΝΟΣ ΤΑΣΟΣ – ΑΕΙ ΠΑΤΡΑΣ

planet-greece.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *