Η προδιαγραμμένη πορεία της Ελλάδας προς την χρεοκοπία – Η νέα κυβέρνηση Σαμαρά θα έχει ημερομηνία λήξεως – Η άνοδος στην εξουσία της αγελαίας Αριστεράς θα οδηγήσει στην βίαιη χρεοκοπία – Η χώρα θα αναδυθεί από τις στάχτες της

Είναι  προδιαγεγραμμένη η πορεία της Ελλάδος προς την χρεοκοπία.
Η νέα κυβέρνηση Σαμαρά παρά τις προσπάθειες που θα καταβάλλει μάλλον δεν θα καταφέρει να αποτρέψει την χρεοκοπία.
Λέμε μάλλον και δεν επικαλούμαστε βεβαιότητες καθώς η Γερμανία θα προσδιορίσει προσεχώς το μέλλον της Ελλάδος.

Το ελληνικό πείραμα, διάσωσης της χώρας μέσω haircut στο χρέος και μνημονίων δεν έχει αποδώσει γιατί κατάρρευσε η προσπάθεια του κράτους να προχωρήσει σε τομές και μεταρρυθμίσεις στην οικονομία.
Η ελληνική οικονομία επί δεκαετίες ισορροπούσε μεταξύ της ζώσας και θνησιγενούς οικονομίας αλλά όταν έγειρε η πλάστιγγα προς την θνησιγενή οικονομία παρέσυρε στο χάος την χώρα.

Το μνημόνιο απέτυχε γιατί ενώ μειώθηκε το χρέος κατά 110 δις όπως με πομπώδη τρόπο ανέφερε ο Βενιζέλος λόγω του haircut των ομολόγων, το χρέος ήταν 340 δις και μετά το haircut πήγε στα 370 δις.
Τι συνέβη το haircut δεν ωφέλησε την Ελλάδα 110 δις αλλά 28 δις ευρώ ενώ την ίδια ώρα δεν άλλαξε κάτι σε επίπεδο χρέους αλλά υπήρξε αναδιάρθρωση μεταξύ των κατεχόντων. Οι ιδιώτες απαίτησαν και αποχώρησαν και ο επίσημος τομέας η ΕΕ και το ΔΝΤ αντικατέστησαν τους ιδιώτες στο ελληνικό χρέος.

Είναι πρωτοφανές και  εξωπραγματικό και εξοργιστικό να μην έχει φθάσει ούτε 1 ευρώ στην πραγματική οικονομία ώστε να τροφοδοτηθεί η ανάπτυξη και ταυτόχρονα η Ελλάδα να έχει λάβει έως τώρα 100 με προοπτική 235 δις ευρώ.
Η διάσωση της Ελλάδος μέσω του haircut έγινε για ένα σκοπό για να διασωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες.
Πριν 3 χρόνια οι ευρωπαϊκές τράπεζες κατείχαν 100 δις ελληνικού χρέους και σήμερα κατέχουν με όρους πραγματικών τιμών 1,5 δις ευρώ.

Η μεγαλύτερη αναδιάρθρωση χρέους στην ιστορία δεν έγινε για να βοηθηθεί η Ελλάδα αλλά για να σωθούν οι Ευρωπαϊκές και όχι οι ελληνικές τράπεζες.

Το μοντέλο διάσωσης των ελληνικών τραπεζών είναι σπιράλ θανάτου.
Οι τράπεζες θα χρειαστούν 40-42 δις ευρώ για να ανακεφαλαιοποιηθούν και σκεφθείτε που θα βρουν οι έλληνες μέτοχοι ή και ξένοι 42 δις ευρώ για να επιστρέψουν στο κράτος;

Με βάση συγκλίνουσες εκτιμήσεις αν το κράτος πάρει πίσω από τα 42 δις τα 10-14 δις θα είναι μεγάλη επιτυχία.
Το ποσοστό επανάκτησης θα είναι πολύ χαμηλό.

Το μνημόνιο απέτυχε γιατί τα κεφάλαια που έδωσαν οι Ευρωπαίοι δεν πήγαν στην πραγματική ελληνική οικονομία και γιατί το ελληνικό κράτος απέτυχε να προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές.
Η Ελλάδα διαθέτει κατ΄ όνομα ευρωπαική οικονομία είναι λίγο καλύτερη της οικονομίας της Ναμίμπια ή της Ουγκάντα.
Η Ελλάδα χρειάζεται μείωση 50% των δημοσίων υπαλλήλων δηλαδή μείωση 200 χιλ, μείωση των δημοσίων δαπανών, στο πλαίσιο των εξόδων και όχι των δημόσιων επενδύσεων, συντεταγμένες και στοχευμεύνες αποκρατικοποιήσεις και δραστική μείωση του κράτους.

Η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης που θα επανεκκινήσει την οικονομία.

Όμως όλα αυτά είναι θεωρίες.

Αν στην σύνοδο κορυφής 28-29 Ιουνίου διαπιστωθεί ότι η Γερμανία και η Τρόικα δεν είναι διατεθειμένοι να στηρίξουν ενεργά την Ελλάδα και δεν μείνουν μόνο στην 2ετή παράταση του χρόνου προσαρμογής του μνημονίου η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει.

Η νέα ελληνική κυβέρνηση υπό τον Αντώνη Σαμαρά στηρίζεται σε ένα πρωθυπουργό που έχει όραμα αλλά σε ένα κυβερνητικό σχήμα τρίτης εθνικής, άνευρο που δεν πείθει για τις ικανότητες του, ότι μπορεί να σηκώσει το βάρος της αναγέννησης της Ελλάδος.

Πιθανότατα η Ελλάδα θα κερδίσει λίγο χρόνο λίγους μήνες έως ότου διαφανεί ότι ήταν στο αδιέξοδο και  παραμένει στο αδιέξοδο.

Η προγραμματική συμφωνία με δύο κόμματα της μικροπολιτικής ανευθυνότητας ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ που αντί να συμμετάσχουν ενεργά στην Κυβέρνηση Βενιζέλος και Κουβέλης βάζουν φίλα προσκείμενους κολλητούς προδιαγράφουν το μέλλον της κυβέρνησης.

Θα έρθει κάποια στιγμή που η ΔΗΜΑΡ θα αποσύρει την εμπιστοσύνη της όταν τα πράγματα θα επιδεινωθούν.
Δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι και ο Νομπελίστας Krugman προειδοποίησε για την ΔΗΜΑΡ ότι μπορεί να άρει την εμπιστοσύνη από την Κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση ή θα καταρρεύσει ή θα προκηρυχτούν εκλογές.
Θεωρητικά ο ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα της αγελαίας Αριστεράς θα κερδίσει την εξουσία.
Η έλευση του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει την χώρα στην βίαιη χρεοκοπία και στην δραχμή.

Γιατί είναι αγελαία Αριστερά ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ότι πιο διεφθαρμένο, σάπιο, ότι ποιο παλαιοκομματικό και κρατικίστικο είχε το ΠΑΣΟΚ έφυγε από το νέο κεντροδεξιό ΠΑΣΟΚ και βρήκε πολιτικό άσυλο στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα κόμμα της κραυγαλέας και φωνασκούσας Αριστεράς ένα κομματικό μόρφωμα 12 συνιστωσών, 25 ρευμάτων, 128 τάσεων και 547 απόψεων και έχει καταλήξει Αγελαία Αριστερά που προσπαθεί να συντάξει τους ασύνταχτους.

Μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ είναι οπαδοί της άποψης ότι και με την δραχμή εμείς θα τρώμε καλά θα δουλεύουμε λίγο και κάποιοι μ….. θα εργάζονται αντί για εμάς.

Το σάπιο ΠΑΣΟΚ έχει πάει ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει στα πράγματα και θα αποτύχει όχι γιατί δεν θα ξέρει να διαχειριστεί την εξουσία αλλά γιατί η χρεοκοπία θα έχει ξεπεράσει τις δυνατότητες του ΣΥΡΙΖΑ όπως και κάθε κόμματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο δούρειος ίππος της χρεοκοπίας της Ελλάδος.
Όταν η Ελλάδα χρεοκοπήσει προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταρρεύσει και τότε μέσα από τις στάχτες ένα νέο πολιτικό σύστημα θα αναγεννηθεί.

Δεν θα υπάρχει ΝΔ, δεν θα υπάρχει ΠΑΣΟΚ, δεν θα υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ.
Το βιβλίο της Ελλάδος θα κλείσει και θα πεταχτεί στο καλάθι των αχρήστων.

Ένα νέο βιβλίο θα αρχίσει να γράφεται στην Ελλάδα μιας χώρας που χρεοκόπησε και προσπαθεί από το μηδέν να ξαναγράψει ιστορία.

Κάπως έτσι πιστεύουμε ότι θα εξελιχθούν προσεχώς τα πράγματα στην Ελλάδα.

Πέτρος Λεωτσάκος
www.bankingnews.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

2 σκέψεις σχετικά με το “Η προδιαγραμμένη πορεία της Ελλάδας προς την χρεοκοπία – Η νέα κυβέρνηση Σαμαρά θα έχει ημερομηνία λήξεως – Η άνοδος στην εξουσία της αγελαίας Αριστεράς θα οδηγήσει στην βίαιη χρεοκοπία – Η χώρα θα αναδυθεί από τις στάχτες της

 • 23/06/2012, 14:20
  Permalink

  H Ελλαδα δεν “θα” χρεοκοπησει … εχει ηδη χρεοκοπησει.
  Κατα συνεπεια τα περισσοτερα απ’ οσα γραφει ο αρθρογραφος δεν εχουν και πολλες πιθανοτητες να συναντησουν την αληθεια γιατι θεωρει οτι ακομα δεν χροκοπησαμε.
  Ναι, κατι αλλο θα αναδυθει συντομα πιστευω και ‘γω … και ας ελπισουμε να μην ειναι ακομα χειροτερο απο αυτο που ηδη ζουμε σημερα.

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.