Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλημέρα Quest , εγώ είχα κάνει 2 γραπτά αιτήματα προς την Alpha Bank με την φυσική παρουσία μου σε κατάστημα και προσκομίζοντας όσα χαρτιά μου ζητήθηκαν Ε1, Ε9, ταυτότ…
  • ANSI on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2177771470 2177771160 ΤΣΑΦΑΡΑΣ  
  • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 12Επιστολή εστειλαν. Και ήταν περιπου ενα χρονο. Εσένα στην Alpha εννοείς ότι έστειλες εγγραφο αιτημα σου και δεν σου απάντησαν ?
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα, πριν 14-15 χρόνια, παρά το καταναλωτικό δάνειο και το ότι είστε εγγυήτρια, θα παίρνατε αυθημερόν έγκριση για στεγαστικό σε όποια τράπεζα και αν πηγαίνατε. Σή…
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Και δεν το λέτε εξ'αρχής οτι δεν έχετε τίποτα στο όνομά σας? Και Διαταγή Πληρωμής να βγάλουν δεν μπορούν να σας κάνουν απολύτως τίποτα.
  • DIMITRIS 75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Νίκο καλησπέρα, Σχετικά με την καταγγελία στον Δικηγορικό Σύλλογο και εμένα μου είπανε από τον Συνήγορο του καταναλωτή πως κοστίζει 80 ευρώ. Λειτουργεί καθαρά αποτρεπτι…
Minilink

Η συνταγματικότητα του νέου ενιαίου μισθολογίου θα κριθεί από την Ολομέλεια του ΣτΕ

Με διαδικασίες εξπρές (πρότυπη δίκη) θα συζητηθούν στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας οι πρώτες προσφυγές εργαζομένων στον Δημόσιο τομέα οι οποίες στρέφονται κατά του νέου ενιαίου μισθολογίου (Ν. 4024/2011).

Ειδικότερα, 87 υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών έχουν προσφύγει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο κατά των εκκαθαριστικών φύλλων μισθοδοσίας τους, καθώς από τον Ιανουάριο του 2012 μειώθηκαν οι μηνιαίες αποδοχές τους, μαζί με τα πάσης φύσεως επιδόματα που ελάμβαναν, σύμφωνα με το νέο μισθολόγιο.

Οι 87 υποστηρίζουν ότι το νέο μισθολόγιο είναι αντισυνταγματικό (αντίθετο στα άρθρα 2,4,5,17, 25, 103 κ.λπ.), αντίθετο στο Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), στο Διεθνές Σύμφωνο για τα οικονομικά, κοινωνικά και μορφωτικά δικαιώματα, στο Χάρτη των θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και στη Συνθήκη για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όμως, οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών έκαναν ένα ακόμη βήμα. Κατέθεσαν στο ΣτΕ νέα αίτηση με την οποία, αυτή τη φορά, ζήτησαν η υπόθεσή τους να εκδικαστεί ως πρότυπη δίκη (διαδικασία εξπρές), καθώς η μείωση στις αποδοχές τους, που θίγουν τα όρια της αξιοπρεπούς διαβίωσης, είναι της τάξεως του 60%, ενώ η μείωση των αποδοχών -σύμφωνα με το νέο μισθολόγιο- αφορά όλους τους δημοσίους υπαλλήλους.

Παράλληλα, όμως επισημαίνουν ότι με το νέο μισθολόγιο τίθενται θεμελιώδη ζητήματα συνταγματικού, ευρωπαϊκού και διεθνούς ενδιαφέροντος που πρέπει να επιλυθούν από την Ολομέλεια του ΣτΕ, προκειμένου να αποτελέσουν «πυξίδα» για τα άλλα Διοικητικά Δικαστήρια.

Η αίτηση των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών έγινε δεκτή και αναμένεται να οριστεί από τον πρόεδρο του ΣτΕ Παναγιώτη Πικραμμένο η ημερομηνία συζήτησης στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Την ίδια στιγμή έγινε δεκτή και θα συζητηθεί και αυτή ως πρότυπη δίκη στην Ολομέλεια του ΣτΕ, η αίτηση υπαλλήλου του υπουργείου Εσωτερικών, ο οποίος στρέφεται κατά του ενιαίου μισθολογίου, ως προς το σκέλος αυτό που αφορά τις νέες κατατάξεις που έγιναν με το Ν. 4024/2011.

Ο υπάλληλος αυτός στις 25 Ιανουαρίου 2012 είχε καταθέσει σχετική αίτηση ακύρωσης στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών και τώρα ζήτησε η υπόθεσή του να εκδικαστεί, σύμφωνα με το Ν. 3900/2010, ως πρότυπη δίκη από το ΣτΕ. Το αίτημά του έγινε δεκτό.

Στην αίτησή του ενώπιον του ΣτΕ ο υπάλληλος του υπουργείου Εσωτερικών υπογραμμίζει ότι «ανακύπτει ζήτημα συνταγματικότητας των ρυθμίσεων του άρθρου 28 του Ν. 4024/2011, οι οποίες αφορούν την κατάταξη του ήδη υπηρετούντος προσωπικού του Δημοσίου, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων του ευρύτερου Δημοσίου τομέα στους βαθμούς του ενιαίου βαθμολογίου, κατά τρόπο δυσμενέστερο σε σχέση με το νέο κοινό καθεστώς του άρθρου 7 του ιδίου νόμου που αφορά στην κατάταξη και βαθμολογική εξέλιξη των νεοπροσλαμβανομένων υπαλλήλων».

Είναι προφανές, σημειώνει, ότι «η κρίση περί συνταγματικότητας των μεταβατικών ρυθμίσεων του άρθρου 28 του Ν. 4024/2011 αφορά το σύνολο των ήδη υπηρετούντων δημοσίων υπαλλήλων, ήτοι συνιστά αναντίρρητα ζήτημα γενικότερου ενδιαφέροντος που θα έχει συνέπειες για την βαθμολογική κατάταξη του συνόλου των δημοσίων υπαλλήλων σύμφωνα με το νέο βαθμολόγιο».

Πέρα από την αντισυνταγματικότητα του νέου ενιαίου μισθολογίου, προσθέτει ο υπάλληλος του υπουργείου Εσωτερικών, επέρχονται και σημαντικές μισθολογικές επιπτώσεις για το σύνολο των ήδη υπηρετούντων δημοσίων υπαλλήλων, δεδομένου ότι ο επίμαχος νόμος συνδέει πλέον στενά τη βαθμολογική με τη μισθολογική εξέλιξή τους.

[sc:Πηγή id=”http://www.express.gr/news/finance/601122oz_20120513601122.php3″ ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>