Η ύφεση φοβίζει τη Γαλλία που ετοιμάζει έκτακτα μέτρα

Την πιθανότητα ύφεσης της οικονομίας της Γαλλίας ήδη από το δεύτερο τρίμηνο του έτους επισείει η κεντρική τράπεζα της χώρας η οποία προβλέπει αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης για την περίοδο Απριλίου – Ιουνίου.

Μετά τη στασιμότητα που σημειώθηκε τους πρώτους τρεις μήνες της χρονιάς (μηδενικός ρυθμός ανάπτυξης) η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης βρίσκεται πλέον στον προθάλαμο της οικονομικής επιβράδυνσης για πρώτη φορά μετά το 2009.

Αντίθετα με τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις της κυβέρνησης του Φρανσουά Ολάντ, που κάνουν λόγο για οριακή ανάπτυξη του ΑΕΠ 0,2% το τρέχον τρίμηνο και 0,5% για το σύνολο του 2012, η Τράπεζα της Γαλλίας εκτιμά ότι το κλίμα επιδεινώνεται λόγω των φόβων που γεννά η επέκταση της κρίσης πέραν των τριών χωρών που τελούν υπό την κηδεμονία της τρόικας.

Αν όμως επιβεβαιωθούν οι αρνητικές προβλέψεις της τράπεζας η ύφεση θα συμπαρασύρει και τα δημοσιονομικά της χώρας απομακρύνοντας την κυβέρνηση από τους στόχους μείωσης των ελλειμμάτων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών το εμπορικό ισοζύγιο παρουσίασε ελαφρά επιδείνωση τον Μάρτιο με το έλλειμμα να αγγίζει τα 5,8 δισ. ευρώ. Ανησυχία προκαλεί και μία ακόμα «κληρονομιά» της προεδρίας Σαρκοζί. Τα ποσοστά της ανεργίας επιδεινώνονται σταθερά με το ποσοστό των ανέργων να αγγίζει πλέον το 10%, το υψηλότερο επίπεδο μετά το 1999.

Ο ΟΟΣΑ προβλέπει ότι η απασχόληση θα αρχίσει να αυξάνεται και πάλι μετά την Άνοιξη του 2013.

Μόλις χθες ο υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε ότι επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων απαιτεί άμεσα «νέες προσπάθειες» από τους γάλλους φορολογουμένους. Ο γάλλος αξιωματούχος σημείωσε ότι χωρίς πρόσθετα μέτρα το δημοσιονομικό έλλειμμα θα αυξανόταν στο 5% τουτ ΑΕΠ αντί του στόχου 4,5%.

Άλλωστε το πρόγραμμα του Ολάντ προέβλεπε φορολογικά μέτρα ύψους 30 δισ. ευρώ στα οποία θα προστεθούν τώρα έκτακτα μέτρα για την εξοικονόμηση 10 δισ. ευρώ.

[sc:Πηγή id=”http://www.exipno.gr/index.php/news/diethni/34507-2012-06-08-12-30-33″ ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.