Η Kodak ετοιμάζεται να κηρύξει χρεωκοπία

Η Wall Street Journal αναφέρει σε δημοσίευμα της, ότι η γνωστή εταιρεία φωτογραφικών προϊόντων Kodak, ετοιμάζεται να κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να ζητήσει την προστασία του Chapter 11, δηλαδή του αντίστοιχου Άρθρου 99 στην Αμερική. Αυτό αποτελεί το επόμενο βήμα για την εταιρεία, καθώς η προσπάθεια της να κρατηθεί λίγο ακόμα επάνω από την επιφάνεια του νερού απέτυχε, όταν έχασε τη μάχη για κάποιες πατέντες ψηφιακής τεχνολογίας.

Σήμερα, και προς το παρόν, η Kodak εργοδοτεί 19 χιλιάδες υπαλλήλους, και προσπαθεί να εξοικονομήσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια μέσω δανείων, για να παραμείνει στην επιφάνεια όσο διαρκεί η διαδικασία χρεωκοπίας. Μετά από αυτό, έχει σκοπό να βγάλει 1100 πατέντες της, σε δημοπρασία υπό την επίβλεψη των δικαστηρίων.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η εταιρεία εξέδωσε μία προειδοποίηση την προηγούμενη εβδομάδα, ότι ίσως μείνει εκτός του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, καθώς η μετοχή της είχε κλείσει στο 1 δολάριο για 30 συνεχείς μέρες λειτουργίας της χρηματαγοράς. Κρίμα, γιατί η Kodak αποτέλεσε σημαντικό κομμάτι στις ζωές όλων μας, ενώ για όσους δεν το γνωρίζουν, είχε κατασκευάσει ακόμα και εξαρτήματα που χρησιμοποιήθηκαν στο διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble.

www.digitallife.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Η Kodak ετοιμάζεται να κηρύξει χρεωκοπία

 • 05/01/2012, 08:02
  Permalink

  Όπως έλεγα και παλαιότερα, πάμε για παγκόσμια κατάρρευση.

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.