Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Η Moody’s έβαλε στο στόχαστρο και το Βέλγιο

Σε παρακολούθηση για πιθανή υποβάθμιση έβαλε η Moody’s την αξιολόγηση Aa1 του Βελγίου, επικαλούμενο το υψηλό του χρέους και το αρνητικό κλίμα στις αγορές για μέλη της Ευρωζώνης με δημοσιονομικές αποκλίσεις.

Ως επιπλέον πηγή αβεβαιότητας σημειώνει ο οίκος την πίεση στα κρατικά δημοσιονομικά που θα επιφέρουν οι πιθανές κινήσεις για στήριξη του τραπεζικού τομέα -και αυτό ενώ εκρεμμεί η υπόθεση της Dexia.

Συγκεκριμένα, η Moody’s αιτιολογεί την απόφασή της βάσει της αύξηση του κινδύνου για τη μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση χωρών της Ευρωζώνης που έχουν υψηλό χρέος εξαιτίας του κλίματος στις αγορές.

Επίσης, ο οίκος σημειώνει ότι ο αυξημένος κίνυδνος για την οικονομική ανάπτυξη αυξάνει το ρίσκο για δημοσιονομικό εκτροχιασμό.

Η Moody’s σημειώνει πάντως πως θα εξετάσει την αξιολόγηση του Βελγίου λαμβάνοντας υπόψη και τα «δυνατά» σημεία της οικονομίας του, όπως η έλλειψη δομικών ανισορροπιών.

www.tovima.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>