Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

«Θέμα ημερών η χρεοκοπία της Ελλάδας»

«Θέμα ημερών» χαρακτηρίζει τη χρεοκοπία της Ελλάδας ο γνωστός οικονομολόγος και καθηγητής του Πανεπιστημίου του Harvard, Niall Ferguson. Κάνει λόγο και για ένα «ευρωπαϊκό γεγονός Lehman, πιθανόν μια άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας».

Όπως υποστηρίζει ο Ferguson, η κατάσταση της οικονομίας των ΗΠΑ είναι πολύ άσχημη αλλά τα πράγματα στην Ευρωζώνη είναι ακόμη χειρότερα και δεν διστάζει να κατηγορήσει ανοιχτά τη Γερμανία και τη Γερμανίδα Καγκελάριο, προσωπικά, γι’ αυτή την εξέλιξη.

«Το μόνο που προσφέρει (η Α. Μέρκελ) είναι λιτότητα, λιτότητα κι άλλη λιτότητα. Κι αυτό απλά δεν αποδίδει. Γι’ αυτό η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη είναι χειρότερη απ’ ότι ήταν 12 μήνες πριν» δηλώνει σε συνέντευξή του στο Business Insider, ο κ. Ferguson. Κατηγορεί, μάλιστα, τη Γερμανία πως ενώ ζητά δημοσιονομική πειθαρχία από τα υπόλοιπα κράτη της Ευρωζώνης, στο εσωτερικό της Γερμανίας συμβαίνει αυτό ακριβώς που αρνείται το Βερολίνο να εφαρμόσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο: «τα χρήματα των πλούσιων Βαυαρών ρέουν προς τα φτωχά ανατολικά ομόσπονδα κρατίδια».

Προειδοποιεί πως «ό,τι συμβεί στην Ελλάδα, κατά λογική ακολουθία θα συμβεί και για την Πορτογαλία» ενώ εκτιμά ότι εάν η κρίση μεταδοθεί σε Ιταλία και Ισπανία «αυτό θα είναι ένα τεράστιο πρόβλημα».

24h NewsRoom

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>