Θέμα Μνημονίου στο Eurogroup, η ΕΕ πιέζει για κυβέρνηση

Ενώ η Κομισιόν συνεχίζει τις πιέσεις προς την Αθήνα για άμεσο σχηματισμό κυβέρνησης και επισήμως διαβεβαιώνει ότι δεν προτίθεται να συζητήσει το ενδεχόμενο αναθεώρησης του Μνημονίου, πληροφορές από τις  Βρυξέλλες αναφέρουν ότι το θέμα θα τεθεί επί τάπητος στην μεθαυριανή συνεδρίαση του Eurogroup. Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα εξετάσουν την ανάγκη προσαρμογών στο πρόγραμμα, με βάση την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, τις δημοσιονομκές επιδόσεις, την πορεία υλοποίησης των σχεδίων μεταρρυθμίσεων και  τις προοπτικές στο μέτωπο  των ιδιωτικοποιήσεων.

Εαν μέχρι την Πέμπτη δεν έχει σχηματισθεί κυβέρνηση στην Αθήνα,  το Eurogroup  θα περιορισθεί να μία προακαταρκτική συζήτηση επί του ελληνικού Μνημονίου.

Πάντως η Κομισιόν φρόντισε να διαμηνύσει  ότι δεν τίθεται θέμα «νέου» Μνημονίου – δηλαδή ριζικής αναθεώρησης του υφιστάμενου –  και ότι η ΕΕ επιδιώκει μόνον να διασφαλίσει ότι η Ελλάδα θα υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής δήλωσε επίσης  ότι  είναι ανάγκη να σχηματιστεί γρήγορα κυβέρνηση στην Ελλάδα, ώστε να αρχίσει σύντομα η αξιολόγηση  εφαρμογής του  προγράμματος από το κλιμάκιο της τρόικας και να προχωρήσουν οι διαδικασίες καταβολής της επόμενης δόσης του δανείου.

Ερωτηθείς αν η Κομισιόν αναμένει ένα νέο μνημόνιο με αναθεωρημένους  όρους, ο κ. Αλταφάζ απάντησε χωρίς περιστροφές  «όχι».

«Μόλις πρόσφατα συμφωνήσαμε στο δεύτερο πρόγραμμα για την Ελλάδα», είπε. «Κανείς από τα θεσμικά όργανα και σίγουρα κανείς από την Κομισιόν δεν πρόκειται να προβεί σε εικασίες για ένα νέο Μνημόνιο».

[sc:Πηγή id=”http://www.sofokleousin.gr/archives/102818.html?utm_source=Oempro&utm_medium=Email&utm_content=Subscriber%236548&utm_campaign=goodevening%2019.06″ ]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *