Θα μας πάρουν τα σπίτια;

Τελευταία ενημέρωση περιεχομένου:

γράφει ο begar

Πολλή φασαρία για το τίποτα.

Ποιοι θα πάρουν τις πρώτες κατοικίες που χάνουν την κάλυψη του νόμου;

Αυτοί που δεν ασχολούνται να πάρουν τις δεύτερες, τρίτες, τέταρτες κλπ. κατοικίες;

Κανείς δεν θέλει να αρχίσουν μαζικές δημοπρασίες, Κανείς.

α) Οι ιδιοκτήτες, προφανώς και δεν θέλουν, γιατί και θα χάσουν την περιουσία τους και κινδυνεύουν να χρωστάνε κι άλλα λεφτά από πάνω.

β) Οι τράπεζες δεν θέλουν, γιατί θα αναγκαστούν να παραδεχτούν ότι μεγάλος αριθμός δανείων δεν έχει ουσιαστικές εμπράγματες εγγυήσεις, και συνεπώς θα πρέπει να αναδιοργανώσουν το χαρτοφυλάκιο τους (βλ. κι άλλη ανακεφαλαιοποίηση).

γ) Το κράτος. Φυσικά και δεν θέλει, αφού και χρεώνει ΕΝΦΙΑ με αντικειμενικές τιμές που θυμίζουν τις εκπομπές  NoX της VW αλλά και μαζεύει φόρο μεταβίβασης βασισμένο στις ίδιες αντικειμενικές τιμές.

Άρα τι μας πρήζετε με τα κόκκινα δάνεια. Ας τα πάρουν να τελειώνουμε.

2 σκέψεις σχετικά με το “Θα μας πάρουν τα σπίτια;

 • 26/10/2015, 19:32
  Permalink

  Κανείς στην Ελλάδα δεν θέλει δημοπρασίες. Οι γύπες του εξωτερικού θέλουν.
  Ναι, θα μας πάρουν τα σπίτια.
  Όχι, τα σπίτια αυτά δεν μας ανήκουν.
  Ο ενοικιαστής νοικιάζει τετραγωνικά. Εμείς νοικιάσαμε ευρώ με αντάλλαγμα τετραγωνικά που δεν θα μας ανήκαν μέχρι και την εξόφληση της τελευταίας δόσης, μια καθ’εικόνα ιδιοκτησία που αφορούσε μόνο φόρους και έξοδα συντήρησης.
  Να τα πάρουν. Δε συμφέρει η σκλαβιά της μόνιμης κατοικίας. Αφαιρεί τη δυνατότητα μετακίνησης, τη δυνατότητα προσαρμογής τετραγωνικών ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας (τι να το κάνω το τεσσάρι όταν θα φύγουν τα παιδιά μου), τη δυνατότητα να ζούμε σε ότι σπίτι έχουμε ανάγκη ή γουστάρουμε ή αντέχουμε να πληρώσουμε, χωρίς να μας απασχολούν ΕΝΦΙΑ, υδραυλικά και τα τοιαύτα.
  Η ιδιοκτησία είναι μια αλυσίδα στο πόδι και ένα σύννεφο μόνιμης απειλής πάνω απ’ τα κεφάλια μας: Δεν πλήρωσες εφορία/ασφάλιστρα/δάνειο; Θα σου πάρω το σπίτι.
  Έχασες τη δουλειά σου; Ανέβηκαν τα επιτόκια; Θα χάσεις το σπίτι.
  Η ακτημοσύνη προσφέρει απόλυτη ελευθερία.
  Δεν καταργείται ο νόμος Κατσέλη.
  Πηγαίνετε στην τριετία για να καθαρίσετε το όνομά σας και δώστε τους τα κλειδιά σας σε συσκευασία δώρου. Αν δε θέλετε, μείνετε μέσα τζάμπα μέχρι να έρθει η ώρα της απώλειας και κρατήστε τα χρήματα της δόσης στην άκρη. Και μετά, νοικιάστε όπου και ότι γουστάρετε.
  Κυνηγήστε την ελευθερία σας, όχι τα τούβλα.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.