Θηλιά θανάτου από τις τράπεζες

του Κώστα Χαρδαβέλλα

Σε 26 μέρες από σήμερα (1/1/2012) οι ελληνικές Τράπεζες τραβάνε το σχοινί του βρόγχου που βρίσκεται γύρω από το λαιμό χιλιάδων ελληνικών επιχειρήσεων και ουσιαστικά τις οδηγούν στον αφανισμό.

Απόφαση όλων των ελληνικών Τραπεζών είναι από 1/1/2012 να μην προεξοφλούν τις επιταγές των συναλλασσομένων, γεγονός που θα σημάνει μία τρομακτική έλλειψη ρευστότητας στην αγορά.

Σήμερα το πρωί υπήρξε μία δραματική έκκληση εμπορικών συλλόγων στην κυβέρνηση, αλλά και στην Τράπεζα της Ελλάδος να μην εφαρμοστεί το μέτρο που είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει στο λουκέτο χιλιάδες εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις, καταστήματα, βιοτεχνίες, ΜΜΕ κ.λπ.

Οι Τράπεζες από την πλευρά τους οδηγήθηκαν στην απόφαση αυτή μετά τη συσσώρευση στα αποθεματικά τους ακάλυπτων επιταγών ύψους 1,5 δισ. ευρώ περίπου, γεγονός που συμβάλλει στον κλονισμό των οικονομικών τους μεγεθών.

Η άρνηση των τραπεζών να προεξοφλήσουν επιταγές θα προκαλέσει και πιθανές ελλείψεις βασικών προϊόντων στην ελληνική αγορά (από τρόφιμα μέχρι μηχανήματα και ανταλλακτικά) γιατί οι ξένες επιχειρήσεις εκτελούν παραγγελίες στη χώρα μας, μόνο με την καταβολή ολόκληρου του ποσού σε χρήματα από τους εγχώριους εισαγωγείς για τα προϊόντα που πωλούν στην Ελλάδα.

Ήδη τα πρώτα θύματα στην απόφαση αυτή των Τραπεζών είναι μεγάλα ΜΜΕ (εφημερίδες, τηλεοπτικοί σταθμοί, ραδιόφωνα) που, ενώ έχουν επιταγές στα χέρια τους από διαφημιστικές εταιρίες ύψους 180 εκατ. ευρώ για διαφημιστικά προγράμματα που έχουν προβάλλει, δεν μπορούν να πληρώσουν τους εργαζόμενούς τους γιατί οι επιταγές είναι μεταχρονολογημένες (από 10 έως 15 μήνες μετά) και οι Τράπεζες αρνούνται να τις ρευστοποιήσουν, ακόμα κι αν κατακρατούν το 30% ή 40% της αξίας των επιταγών αυτών.

www.newsbomb.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.