Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • Φενια on Forum: Γενική συζήτηση 12Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση,ησύχασα βραδυατικα.Οσο για σένα ...και αυτό που διάβασα,ότι θα αποπληρώσεις αφού σου δίνεται μια καλή ευκαιρία , συγχαρητήρια.Να μας ενη…
  • danny4 on Forum: Γενική συζήτηση 12καλημερα κωστη ευχαριστω για την απαντηση το σπιτι θεμελιωθηκε το 80 ειναι 140 τμ και σηκωθηκε το 90 δεν ξερω...ο νομος κατσελη λεει οτι θα σταματησει και θα ανοιγουν κ…
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12@Φένια, δεν θα αλλάξει κάτι. Το τραπεζικό απόρρητο έτσι και αλλιώς δεν ισχύει για τους οφειλέτες εδώ και χρόνια και μάλιστα με νόμο. Ήδη ο πιστωτής αν θέλει, είτε το δη…
  • Φενια on Forum: Γενική συζήτηση 12Αυτό είναι μια πολύ καλή ερωτηση gp. Θα λειτουργεί άραγε ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου;;;; Και έτσι θα μπορεί να βάζει αυτόματως χέρι σε μισθούς κτλ (σε οσους χρωσ…
  • Διώνιος on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών6977347877 6979729756 6979223710 6977365971 6979223872 Ενοχλούν πολύ θέλοντας να πουλήσουν χρηματιστηριακά προιόντα, συμβουλές κλπ.
  • νίκος123 on Οδηγός αντιμετώπισης εισπρακτικών εταιριών@xm καλησπέρα και συλληπητήρια. Λυπάμαι ειλικρινά για την κατάσταση που βιώνετε. Οι εισπρακτικές και οι δικηγόροι δεν συγκινούνται με τίποτα και δεν σέβονται τίποτα. Γι…
Minilink

Θρίλερ με την παραμονή της Carrefour στην Ελλάδα

Μειώνει το ποσοστό συμμετοχής στην κοινοπραξία Carrefour – Μαρινόπουλος ο γαλλικός όμιλος; Προς μείωση του ποσοστού συμμετοχής στην κοινοπραξία Carrefour – Μαρινόπουλος σκέφτεται να προχωρήσει η διοίκηση του γαλλικού ομίλου, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, την ώρα που έντονες είναι οι φήμες που κάνουν λόγο για αποχώρησή της Carrefour από την Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι στο μετοχικό κεφάλαιο της Carrefour-Μαρινόπουλος η Αφοι Μαρινόπουλοι συμμετέχουν με ποσοστό 50%, η Carrefour Nederland B.V. με 27,02%, η Carrefour S.A. με 21,43% και η Southmed Investments Ltd με 1,548%.

Η πρόθεση αυτή του κορυφαίου γαλλικού ομίλου "αντανακλά" το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι άλλοτε μεγάλοι "παίκτες" του λιανεμπορίου, τα σούπερ μάρκετ, οι οποίοι αν και ρίχνονται στον "πόλεμο" των προσφορών και των τιμών που έχει ξεσπάσει στο χώρο, ωστόσο εξακολουθούν να καταγράφουν ζημιές. Στην περίπτωση της εν λόγω κοινοπραξίας, η Carrefour – Μαρινόπουλος χάνει διαρκώς τζίρο και μερίδια.

Σημειώνεται ότι από την αρχή του τρέχοντος έτους, δηλαδή από την 1η Ιανουαρίου του 2011, η μετοχή του δεύτερου μεγαλύτερου λιανέμπορου παγκοσμίως και του πρώτου σε όλη την Ευρώπη σημειώνει σημαντική πτώση της τάξεως του 45%, ενώ μεγάλη "χασούρα" παρατηρείται τόσο στις πωλήσεις όσο και στα κέρδη του ομίλου.

Σύμφωνα με παράγοντες της εγχώριας αγοράς, η εικόνα που παρουσιάζει η Carrefour είναι απόρροια τόσο της δυστοκίας της ελληνικής οικονομίας όσο και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο όμιλος σε διεθνές επίπεδο.

Οι πληροφορίες, πάντως, λένε ότι η ανάληψη καθηκόντων διευθύνοντος συμβούλου από τον κ. Ζερόμ Λουμπέρ στις 27/9 ενδεχομένως και να αποτελούν ένα πρώτο βήμα ως προς την πρόθεση του ομίλου να μείωση το ποσοστό της συμμετοχής του στην Carrefour – Μαρινόπουλος.

Την ίδια στιγμή, κύκλοι του κλάδου υποστηρίζουν ότι οι συνεχείς αλλαγές στο σώμα του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου αποδεικνύουν τα σοβαρά προβλήματα του τόσο εγχώρια όσο και διεθνώς. Άλλωστε, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, η τρέχουσα χρονιά θα κλείσει με μείωση των λειτουργικών εσόδων από 15% έως 20%.

Όπως σημειώνουν κορυφαίοι παράγοντες του λιανεμπορίου, η κρίση που έχει ξεσπάσει στην Carrefour – Μαρινόπουλος δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός. Σύμφωνα με τους ίδιους, η παρατεταμένη ύφεση και η συνεχής διολίσθηση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων του κλάδου οδηγεί σταδιακά και σε άλλα εταιρικά "διαζύγια". Σύντομα, όπως επισημαίνουν, θα πέσουν και άλλα "κανόνια"!

www.exipno.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>