Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Ισπανία: Η Standard & Poor’s υποβάθμισε εννέα τράπεζες

Ο οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Standard and Poor’s υποβάθμισε σήμερα το αξιόχρεο εννέαισπανικών τραπεζών, περιλαμβανομένων των δύο μεγαλύτερων, της Santander και της BBVA, καθώς και αυτό της Συνομοσπονδίας Ταμιευτηρίων της Ισπανίας (Ceca), μετά την υποβάθμιση της Πέμπτης του αξιόχρεου της Ισπανίας κατά δύο βαθμίδες.

Σε ανακοίνωσή του ο οίκος αξιολόγησης αναφέρει ότι υποβάθμισε κατά δύο βαθμίδες το αξιόχρεο της Santander, της θυγατρικής της Banesto, BBVA, Banco Sabadell, Ibercaja, Kutxabank, Banca Civica, Bankinter και της (ισπανικής) Barclays, ενώ προειδοποίησε ότι θα κάνει το ίδιο για άλλες δύο τράπεζες, τις CaixaBank και Bankia.

Ειδικότερα, το αξιόχρεο των Santander και BBVA, των δύο μεγαλύτερων τραπεζών του τομέα, μειώθηκε κατά δύο βαθμίδες, της πρώτης από A+ σε A- και της δεύτερης από A σε BBB+.

Ο τραπεζικός τομέας της Ισπανίας αποτελεί μια σημαντική αιτία ανησυχίας για τις αγορές, αναφέρει η ert.gr, και θεωρείται ευάλωτος αφότου ενέσκηψε η κρίση στον τομέα των ακινήτων.

www.tsantiri.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>