Κάμερον: «Θα κλείσουμε τα σύνορα στους Έλληνες σε ενδεχόμενη χρεοκοπία τους»

Η βρετανική κυβέρνηση προετοιμάζεται όχι μόνο για το ενδεχόμενο μιας ελληνικής χρεοκοπίας και εξόδου της χώρας μας από το ευρώ, αλλά και για ακόμη πιο ακραία σενάρια, όπως μία ενδεχόμενη μαζική μετανάστευση Ελλήνων προς το έδαφός της σε μια απελπισμένη προσπάθεια να εξασφαλίσουν εργασία μακριά από τη χρεοκοπημένη τους χώρα!

Ο ίδιος ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, απαντώντας σε ερώτηση μικτής κοινοβουλευτικής επιτροπής, δήλωσε ότι είναι έτοιμος να κλείσει τα σύνορα της Μεγάλης Βρετανίας σε Έλληνες μετανάστες αν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη.

«Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι χρειαστεί», τόνισε χαρακτηριστικά, «για να προβλεφθεί μια μαζική είσοδος των Ελλήνων στην προσπάθειά τους να αποφύγουν την μεγάλη ύφεση και να προστατευθεί η Βρετανία». «Έχουμε προφανώς σχέδια έκτακτης ανάγκης για όλες τις πιθανότητες», συμπλήρωσε και διευκρίνισε ότι ακόμα κι αν υπάρξουν εξαιρετικές «νομικές πιέσεις» είναι δυνατό να ληφθούν μέτρα για τον περιορισμό της μεταναστευτικής εισροής, για να προσθέσει όμως «προφανώς ελπίζουμε ότι κάτι τέτοιο δε θα συμβεί».

Ήδη από τον περασμένο Μάιο είχε γίνει γνωστό ότι υπήρχε το ενδεχόμενο αύξησης των Ελλήνων μεταναστών ή από άλλες ευρωπαϊκές χώρες ως άμεση συνέπεια της οικονομικής κρίσης.

Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, τόνισε ότι η βρετανική κυβέρνηση εργάζεται σκληρά για να διαχειριστεί μια πιθανή μετακίνηση Ελλήνων στην περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και επιστροφής της στο εθνικό της νόμισμα.

Όπως αναφέρει μάλιστα ο βρετανικός Τύπος «αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ και χρεοκοπήσει, εκατομμύρια ανθρώπων μπορεί να χάσουν τη δουλειά τους και ενδέχεται να θέλουν να βρουν εργασία στο εξωτερικό. Ενώ υπάρχει ο φόβος της… «μόλυνσης» άλλων ασθενών χωρών της Ευρώπης. Η Βρετανία που δεν είναι μέλος της Ευρωζώνης, θα μπορούσε λοιπόν να είναι μια ελκυστική εναλλακτική».

[sc:Πηγή id=”http://topontiki.gr/article/37683″ ]

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Κάμερον: «Θα κλείσουμε τα σύνορα στους Έλληνες σε ενδεχόμενη χρεοκοπία τους»”

  1. Τι κουφάλα που είσαι Κάμερον.
    Ολα αυτά τα λες για να σας σκίσουμε τα κ@@@@@α σας.
    ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΟΜΟΡΦ<<ΑΝΤΡΑ>>.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *