Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • Άρης. on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2106200159 e-value
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα @Matina, άσχετα με το τί διαβάζουμε δεξιά και αριστερά οτι τα δάνεια κρίθηκαν παράνομα, οτι έχουν αποπληρωθεί από το κράτος μέσω ανακεφαλαιώσεων κλπ κλπ, η αλ…
  • Matina on Forum: Γενική συζήτηση 12Επίσης, μπορώ να ζητήσω από τη Eurobank αναλυτική κατάσταση των οφειλών μου με κάποια αίτηση που θα καταθέσω εγώ στην τράπεζα χωρίς να μπει στην μέση δικηγόρος?
  • Matina on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής, εάν κάποιος γνωρίζει να με κατατοπίσει.. Με παίρνουν τηλ από το γραφείο της Χαρακτινιώτη για διακανονισμό εκ μέρους της Eurobank…
  • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 12απαντησα ήδη απο χτες οτι εκανα αίτηση και αναμένω, μάλλον δεν το ειδες αναφορικά με το ποιοι έχουν δικαίωμα, αν ανατρέξει κάποιος στα νομιμοποιητικά έγγραφα ΓΕΜΗ της ε…
  • nomore on Forum: Γενική συζήτηση 12δεν θυμάμαι το όνομα του δικ.γραφείου, θυμάμαι ότι είχα μιλήσει με 2 γυναίκες
Minilink

«Καίνε» χιλιάδες πολίτες τα τεκμήρια της Εφορίας – Αναλυτικά παραδείγματα

Στο υπουργείο Οικονομικών φθάνουν καθημερινά μηνύματα από όλες τις εφορίες της χώρας με παράπονα φορολογουμένων για τους παραπάνω φόρους που καλούνται να πληρώσουν εφέτος σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Αρκετά υψηλότερους φόρους θα πληρώσουν όσοι πέρυσι δεν είχαν πιαστεί στην «τσιμπίδα» των τεκμηρίων και εφέτος λόγω του ότι διαθέτουν ένα σπίτι (κύρια κατοικία), πατρικό στο χωριό και ένα Ι.Χ χαμηλού κυβισμού (π.χ. 1.400 κυβικά εκατοστά) εμφανίζουν υψηλότερα τεκμαρτά εισοδήματα από τα πραγματικά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φορολογούνται υπέρμετρα.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα άγαμου μισθωτού με ετήσιο εισόδημα 10.000 ευρώ ή 715 ευρώ το μήνα. Ο συγκεκριμένος φορολογούμενος έχει Α΄κατοικία 85 τ.μ. με δαπάνη διαβίωσης 3.525 ευρώ, Ι.Χ. 1.400 κυβικών εκατοστών με δαπάνη διαβίωσης 5.200 ευρώ, «πατρικό» στο χωριό 70 τ.μ. με δαπάνη διαβίωσης 1.680, ενώ στα παραπάνω προστίθεται και το τεκμήριο άγαμου 3.000 ευρώ. Σύνολο τεκμαρτού εισοδήματος 13.405 ευρώ.

Στο παράδειγμα αυτό ο φόρος στο πραγματικό εισόδημα ενώ είναι 500 ευρώ στο τεκμαρτό είναι 953 ευρώ. Ωστόσο η τελική επιβάρυνση δεν είναι 953 ευρώ αλλά σε αυτό το ποσό θα προστεθεί και προκαταβολή φόρου 55%, δηλαδή 524 ευρώ συν την έκτακτη εισφορά εισοδήματος 134 ευρώ. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ο εν λόγω φορολογούμενος με πραγματικό εισόδημα 10.000 ευρώ να πληρώσει επιπλέον φόρους λόγω των τεκμηρίων διαβίωσης και των λοιπών επιβαρύνσεων 1.111 ευρώ.

 

Εξάλλου, με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Ζανιά, στο πλαίσιο της διευκόλυνσης των υπόχρεων σε υποβολή της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων και της εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ, με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω του ειδικού δικτύου TAXISnet, παρατείνεται:

1. Η προθεσμία υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους της παραγράφου 4 του άρθρου 2 του ΚΦΕ, (Ο.Ε., Ε.Ε., κοινωνίες, κοινοπραξίες, κλπ.), που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 64 του ΚΦΕ, ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους, η οποία λήγει στις 25 Μαΐου 2012, παρατείνεται έως και τις 31 Μαΐου 2012 για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος:

α. των παραπάνω υπόχρεων, που η υποβολή τους γίνεται με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου και

β. των περιπτώσεων που αναφέρονται στην παράγραφο 3 του άρθρου 1 της ΑΥΟ ΠΟΛ. 1116/3-5-12, οι οποίες υποβάλλονται υποχρεωτικά στην Δ.Ο.Υ., λόγω αδυναμίας της ηλεκτρονικής υποβολής τους.

2. Η προθεσμία υποβολής των εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ για το έτος 2011, για όλους τους υποκείμενους στο φόρο, μέχρι την 8η Ιουνίου 2012.

Προκειμένου να είναι δυνατή η ηλεκτρονική υποβολή της εκκαθαριστικής δήλωσης θα πρέπει οι ενδεχόμενες χρεωστικές περιοδικές δηλώσεις να έχουν υποβληθεί και να έχει καταβληθεί το οφειλόμενο ποσό ΦΠΑ τουλάχιστον τρεις εργάσιμες ημέρες πριν την ημερομηνία υποβολής της εκκαθαριστικής.

[sc:Πηγή id=”http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/128394″ ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>