Και ηλεκτρονικά πλέον οι προσφυγές για τα λάθη της εφορίας

Πώς θα βρεις το δίκιο σου με λίγα «κλικ» από τον υπολογιστή

Ανοίγει ο δρόμος για να επιλύονται ταχύτερα και με διαφάνεια τα προβλήματα που δημιουργούν σε βάρος φορολογουμένων τα λάθη ή ο υπερβάλλων ζήλος της εφορίας. Από σήμερα άνοιξε πιλοτικά η εφαρμογή της ΑΑΔΕ στο Taxisnet, προκειμένου να καταθέτουν και ηλεκτρονικά αν θέλουν –εκτός από χειρόγραφα- τις ενδικοφανείς προσφυγές, όσοι διαπιστώνουν ότι αδικήθηκαν από την φορολογική διοίκηση.

Αν και ​​ακούγεται ​​παράδοξο​ ίσως​, στην ΑΑΔΕ έχουν επίγνωση ότι λόγο της τεράστιας πολυνομίας και των πιέσεων που δέχεται ο φοροελεγκτικός μηχανισμός για μεγαλύτερες εισπράξεις, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις πολιτών και επιχειρήσεων που πέφτουν θύματα λαθών από την εφορία. Για τον λόγο αυτόν -και πριν καταφύγουν στα δικαστήρια- οι φορολογούμενοι μπορούν και πρέπει, βάσει του νόμου, να υποβάλουν αίτηση επανεξέτασης του θέματός τους, προκειμένου να λυθεί από την Διοίκηση εξωδικαστικά, χωρίς να σωρεύονται και άλλες υποθέσεις στα δικαστήρια.

Η Διεύθυνση Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών (ΔΕΔ) έχει σε πολλές φορές δικαιώσει φορολογουμένους, ενώ οι αποφάσεις της αναρτώνται ολόκληρες στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, ώστε να εξασφαλίζεται διαφάνεια και ισονομία προς όλους. Διευκολύνουν όμως και τις ελεγκτικές αρχές να έχουν καλύτερο «αυτοέλεγχο» και αυτοπροστασία του κύρους τους, αποφεύγοντας να επαναλάβουν λάθη που σε ανάλογες περιπτώσεις έχουν ήδη εντοπιστεί και επιλυθεί από την Φορολογική Διοίκηση ή τα δικαστήρια.

Είναι ενδεικτικό ότι από το 2013 και μετά έχουν παραπεμφθεί στην ΔΕΔ έχουν παραπεμφθεί περίπου 50.000 υποθέσεις και, παρά τα προβλήματα που υπήρχαν αρχικά μέχρι να κάνει τα πρώτα της βήματα, πλέον δίνει μαζικά λύσεις σε χιλιάδες προβλήματα. Μόνον στο α΄τρίμηνο φέτος, έχουν παραπεμφθεί στην ΔΕΔ 3.060 υποθέσεις και από αυτές έχουν κλείσει οι 2.852, εκ των οποίων στις 877 έχουν δικαιωθεί (μερικώς ή ολικώς) οι φορολογούμενοι!

Με λίγα «κλικ»

Από τις 9/5/2018 ξεκινά πιλοτικά η παροχή της δυνατότητας ηλεκτρονικής υποβολής ενδικοφανούς προσφυγής και αιτήματος αναστολής ενώπιον της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών, καθώς και παρακολούθησης της πορείας τους, για πράξεις που έχουν εκδοθεί από τις ΔΟΥ :

α) Φορολογίας Ανωνύμων Εταιρειών (Φ.Α.Ε.) Αθηνών,

β) Χολαργού,

γ) Ψυχικού,

δ) Αμπελοκήπων και

ε) Ιωνίας Θεσσαλονίκης.

Η σχετική δυνατότητα παρέχεται εναλλακτικά στον φορολογούμενο, ο οποίος εξακολουθεί να μπορεί, αντί της ηλεκτρονικής υποβολής, να καταθέτει χειρόγραφα την ενδικοφανή προσφυγή του στην αρχή που εξέδωσε την προσβαλλόμενη πράξη.

Σταδιακά η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής θα επεκταθεί και για πράξεις που εκδίδονται και από τις υπόλοιπες φορολογικές αρχές.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο της Α.Α.Δ.Ε., στην ενότητα “Ενδικοφανείς Προσφυγές”, όπου επίσης έχει αναρτηθεί το εγχειρίδιο χρήσης και οι συχνές ερωτήσεις-απαντήσεις, για την χρήση της υπηρεσίας από όσους αντιμετωπίζουν –ως μη όφειλαν- προβλήματα με τους ελέγχους, τα πρόστιμα και άλλες πράξεις της Φορολογικής Διοίκησης.​

Πηγή


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.