Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλημέρα, Έχεις δίκιο, δεν είδα πως έκανες αίτημα. θα ήθελα αν λάβεις απάντηση από την τράπεζα να την κοινοποιήσεις. Αν κατάλαβα καλά μπορεί ο Χαρακτινιώτης να προτείνε…
  • arjangerben@gmail.com on Forum: Γενική συζήτηση 12Προσφέρω δάνειο
  • Άρης. on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2106200159 e-value
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα @Matina, άσχετα με το τί διαβάζουμε δεξιά και αριστερά οτι τα δάνεια κρίθηκαν παράνομα, οτι έχουν αποπληρωθεί από το κράτος μέσω ανακεφαλαιώσεων κλπ κλπ, η αλ…
  • Matina on Forum: Γενική συζήτηση 12Επίσης, μπορώ να ζητήσω από τη Eurobank αναλυτική κατάσταση των οφειλών μου με κάποια αίτηση που θα καταθέσω εγώ στην τράπεζα χωρίς να μπει στην μέση δικηγόρος?
  • Matina on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής, εάν κάποιος γνωρίζει να με κατατοπίσει.. Με παίρνουν τηλ από το γραφείο της Χαρακτινιώτη για διακανονισμό εκ μέρους της Eurobank…
Minilink

Και ηλεκτρονικά πλέον οι προσφυγές για τα λάθη της εφορίας

Πώς θα βρεις το δίκιο σου με λίγα «κλικ» από τον υπολογιστή

Ανοίγει ο δρόμος για να επιλύονται ταχύτερα και με διαφάνεια τα προβλήματα που δημιουργούν σε βάρος φορολογουμένων τα λάθη ή ο υπερβάλλων ζήλος της εφορίας. Από σήμερα άνοιξε πιλοτικά η εφαρμογή της ΑΑΔΕ στο Taxisnet, προκειμένου να καταθέτουν και ηλεκτρονικά αν θέλουν –εκτός από χειρόγραφα- τις ενδικοφανείς προσφυγές, όσοι διαπιστώνουν ότι αδικήθηκαν από την φορολογική διοίκηση.

Αν και ​​ακούγεται ​​παράδοξο​ ίσως​, στην ΑΑΔΕ έχουν επίγνωση ότι λόγο της τεράστιας πολυνομίας και των πιέσεων που δέχεται ο φοροελεγκτικός μηχανισμός για μεγαλύτερες εισπράξεις, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις πολιτών και επιχειρήσεων που πέφτουν θύματα λαθών από την εφορία. Για τον λόγο αυτόν -και πριν καταφύγουν στα δικαστήρια- οι φορολογούμενοι μπορούν και πρέπει, βάσει του νόμου, να υποβάλουν αίτηση επανεξέτασης του θέματός τους, προκειμένου να λυθεί από την Διοίκηση εξωδικαστικά, χωρίς να σωρεύονται και άλλες υποθέσεις στα δικαστήρια.

Η Διεύθυνση Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών (ΔΕΔ) έχει σε πολλές φορές δικαιώσει φορολογουμένους, ενώ οι αποφάσεις της αναρτώνται ολόκληρες στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, ώστε να εξασφαλίζεται διαφάνεια και ισονομία προς όλους. Διευκολύνουν όμως και τις ελεγκτικές αρχές να έχουν καλύτερο «αυτοέλεγχο» και αυτοπροστασία του κύρους τους, αποφεύγοντας να επαναλάβουν λάθη που σε ανάλογες περιπτώσεις έχουν ήδη εντοπιστεί και επιλυθεί από την Φορολογική Διοίκηση ή τα δικαστήρια.

Είναι ενδεικτικό ότι από το 2013 και μετά έχουν παραπεμφθεί στην ΔΕΔ έχουν παραπεμφθεί περίπου 50.000 υποθέσεις και, παρά τα προβλήματα που υπήρχαν αρχικά μέχρι να κάνει τα πρώτα της βήματα, πλέον δίνει μαζικά λύσεις σε χιλιάδες προβλήματα. Μόνον στο α΄τρίμηνο φέτος, έχουν παραπεμφθεί στην ΔΕΔ 3.060 υποθέσεις και από αυτές έχουν κλείσει οι 2.852, εκ των οποίων στις 877 έχουν δικαιωθεί (μερικώς ή ολικώς) οι φορολογούμενοι!

Με λίγα «κλικ»

Από τις 9/5/2018 ξεκινά πιλοτικά η παροχή της δυνατότητας ηλεκτρονικής υποβολής ενδικοφανούς προσφυγής και αιτήματος αναστολής ενώπιον της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών, καθώς και παρακολούθησης της πορείας τους, για πράξεις που έχουν εκδοθεί από τις ΔΟΥ :

α) Φορολογίας Ανωνύμων Εταιρειών (Φ.Α.Ε.) Αθηνών,

β) Χολαργού,

γ) Ψυχικού,

δ) Αμπελοκήπων και

ε) Ιωνίας Θεσσαλονίκης.

Η σχετική δυνατότητα παρέχεται εναλλακτικά στον φορολογούμενο, ο οποίος εξακολουθεί να μπορεί, αντί της ηλεκτρονικής υποβολής, να καταθέτει χειρόγραφα την ενδικοφανή προσφυγή του στην αρχή που εξέδωσε την προσβαλλόμενη πράξη.

Σταδιακά η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής θα επεκταθεί και για πράξεις που εκδίδονται και από τις υπόλοιπες φορολογικές αρχές.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο της Α.Α.Δ.Ε., στην ενότητα “Ενδικοφανείς Προσφυγές”, όπου επίσης έχει αναρτηθεί το εγχειρίδιο χρήσης και οι συχνές ερωτήσεις-απαντήσεις, για την χρήση της υπηρεσίας από όσους αντιμετωπίζουν –ως μη όφειλαν- προβλήματα με τους ελέγχους, τα πρόστιμα και άλλες πράξεις της Φορολογικής Διοίκησης.​

Πηγή


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>