Καμία σχέση το ισπανικό, με το ελληνικό μνημόνιο

Τους όρους της νέας δανειακής σύμβασης της Ισπανίας αποκαλύπτει σήμερα η ισπανική εφημερίδα El Mundo. Ειδικότερα, προβλέπεται καθόλου πληρωμή μέχρι το 2017, 3% επιτόκιο με 10ετες πλάνο αποπληρωμής στη συνέχεια, δηλαδή αποπληρωμή μέχρι το 2027. Δεδομένου πως η Ισπανία πλήρωσε 6,8% στην τελευταία δημοπρασία 10ετών ομολόγων, οι όροι είναι καλοί.

Ραχόι: Οι τράπεζες θα αποπληρώσουν το δάνειο

Στο μεταξύ ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι τόνισε την Τετα΄ρτη πως η μείωση των ελλειμμάτων εξακολουθεί να αποτελεί τον βασικό στόχο της ισπανικής κυβέρνησης, ενώ – όπως υποστήριξε – η κρίση στην Ισπανία συνδέεται με τα ευρύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη.

Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, ο Ραχόι απαντώντας σε ερωτήματα που έθεσαν μέλη της αντιπολίτευσης στο κοινοβούλιο, υπεραμύνθηκε του αιτήματος της χώρας για βοήθεια από την Ε.Ε. ύψους έως και 100 δισ. ευρώ, υποστηρίζοντας πως το ισπανικό κράτος δεν διαθέτει τα χρήματα για την διάσωσή τους.

Ωστόσο, διευκρίνισε πως παρά του ότι η βοήθεια θα παρασχεθεί μέσω της κυβέρνησης, ο χρηματοπιστωτικός τομέας θα κληθεί να αποπληρώσει το βάρος του νέου χρέους.

Εξάλλου, σε επιστολή του προς τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ημερομηνία 6 Ιουνίου, που δημοσιεύεται σήμερα από την ισπανική κυβέρνηση, ο Ραχόι επισημαίνει ότι θα πρέπει να ληφθεί άμεσα δράση ώστε να αντιμετωπιστεί η αύξηση της μεταβλητότητας που πλήττει τις ευρωπαϊκές αγορές, ζητώντας από την ΕΚΤ να λάβει μέτρα για να διασφαλίσει τη σταθερότητα.

«Ο μόνος οργανισμός που έχει την ικανότητα να διασφαλίσει την αναγκαία σταθερότητα και ρευστότητα που χρειάζεται αυτή τη στιγμή, είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», αναφέρει ο Ραχόι.

Ακόμη, τονίζει πως η ευρωζώνη πρέπει να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της για να αντιμετωπίσει την αναταραχή στις αγορές. «Πρέπει να δράσουμε άμεσα για να σταθεροποιήσουμε τις αγορές και να συρρικνώσουμε το ρίσκο».

[sc:Πηγή id=”http://tvxs.gr/news/kosmos/apokalypsi-kamia-sxesi-ispaniko-me-elliniko-mnimonio” ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.