“Καμπανάκι” από τις τράπεζες για τον τελευταίο γύρο ευνοϊκών ρυθμίσεων σε “κόκκινα” δάνεια

Να σπεύσουν να λάβουν την προστασία της πρώτης κατοικίας τους και την ευνοϊκή ρύθμιση του δανείου τους με “κούρεμα” και κρατική επιδότηση της μηνιαίας δόσης, που προσφέρει ο νόμος 4605/2019, καλούν τους δανειολήπτες με “κόκκινα” δάνεια, η μία μετά την άλλη οι τράπεζες.

Το γενικό προσκλητήριο προς τους δανειολήπτες για την τελευταία ευκαιρία ρύθμισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων τους έχει χαρακτήρα επείγοντος και επιχειρεί να αφυπνίσει όσους δανειολήπτες συνεχίζουν να πιστεύουν, είτε διατηρώντας ψευδαισθήσεις είτε παραπλανούμενοι σκοπίμως, ότι η περίοδος χάριτος για τις οφειλές τους στις τράπεζες θα ισχύει εσαεί.

Στην πραγματικότητα, με το συνολικό πλαίσιο για τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους που διαμορφώνεται, μετά και την ψήφιση, στις 26/6/2019, της κοινοτικής οδηγίας για την προληπτική αναδιάρθρωση χρεών, κανένας δανειολήπτης δεν πρόκειται να ξεφύγει από το χρέος του. Όλοι όσοι οφείλουν θα κληθούν να αποπληρώσουν την οφειλή τους, ο καθένας ανάλογα με την οικονομική του δυνατότητα. Και όσοι δανειολήπτες δεν θα έχουν εξασφαλίσει νομική προστασία – πράγμα που μπορεί να γίνει μόνο με την ένταξή τους στο πλαίσιο του νόμου 4605 για την προστασία της πρώτης κατοικίας – ή δεν θα έχουν προχωρήσει σε συναινετική ρύθμιση του δανείου τους με την τράπεζα, θα είναι άμεσα εκτεθειμένοι σε μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης.

[button url=”https://www.capital.gr/oikonomia/3382245/-kampanaki-apo-tis-trapezes-gia-ton-teleutaio-guro-eunoikon-ruthmiseon-se-kokkina-daneia” target=”blank” wide=”yes” radius=”round” icon=”icon: arrow-right”]Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ[/button]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *