Κανένα τραπεζικό στέλεχος δεν βάζει πλέον υπογραφές κάτω από καμία σύμβαση αναδιάρθρωσης δανεισμού επιχείρησης

Κανένα τραπεζικό στέλεχος δεν βάζει πλέον υπογραφές κάτω από καμία σύμβαση αναδιάρθρωσης δανεισμού επιχείρησης. Πρόκειται περί άτυπου, αλλά απαράβατου κανόνα, που τηρείται με σχεδόν ευλαβική ακρίβεια, το τελευταίο διάστημα, σε όλο το σύστημα. Ο λόγος; Οι ποινικές κυρώσεις με τις οποίες ενδεχομένως να απειληθεί στο μέλλον.

«Σε λίγο καιρό θα κάνουμε αναδιαρθρώσεις μόνο με …non paper» λέει επικεφαλής τράπεζας, που αναζητά «γενναία» στελέχη. Κι αυτό γιατί υπάρχει πάντα ο φόβος ότι κάποια στιγμή θα κληθούν από τους εισαγγελικές αρχές, για να δικαιολογήσουν τις αποφάσεις τους. Με ό,τι κάτι τέτοιο μπορεί να συνεπάγεται. Γι αυτό και το ανέκδοτο με τις non paper αποφάσεις.
Ωστόσο, πέρα από το αστείο, υπάρχει ένα απτό αποτέλεσμα αυτής της στρέβλωσης: Οι τράπεζες, αντί να αναδιαρθρώνουν δάνεια και να βοηθούν στην ανάπτυξη, απλώς, αυξάνουν τις προβλέψεις και «σταυρώνουν τα χέρια τους».

Μόνο που έτσι δεν γίνονται δουλειές. Ακόμα και αν βρεθούν ξένα επενδυτικά funds, που θέλουν να καλύψουν ένα μέρος των υποχρεώσεων, δεν προχωρά τίποτα, γιατί είναι απαραίτητη και η τραπεζική ρύθμιση. Πού όμως, δεν γίνεται. Φαύλος κύκλος, ο οποίος δεν δείχνει έτοιμος να κλείσει στο προσεχές διάστημα. Ακόμα και αν αλλάξει ο Πτωχευτικός Κώδικας, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ενός νόμου που θα αναζητά ευθύνες, στο μέλλον. Και κάπως έτσι, όλοι έχουν κατεβάσει τα μολύβια τους…

voria.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.