Κανονικά θα πληρωθεί το χαράτσι στα ακίνητα φέτος

Κανονικά και με το …νόμο φαίνεται ότι θα πληρωθεί και φέτος το χαράτσι στα ακίνητα, αν και η κυβέρνηση φέρεται να προωθεί αποσύνδεση από τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος και άρση της απειλής διακοπών.

Η προγραμματική συμφωνία Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ προβλέπει «αντικατάσταση του ειδικού τέλους ακινήτων και όλων των φόρων επί της ακίνητης περιουσίας με ενιαίο προοδευτικό φόρο». Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση της κυβέρνησης είναι σχετική νομοθετική ρύθμιση να περάσει στα πρώτα νομοσχέδια που θα ψηφιστούν, εφόσον βεβαίως δοθεί και το πράσινο φως από την τρόικα.

Το πρόβλημα είναι ότι ήδη ο Ιούνιος τελειώνει, με το οικονομικό επιτελείο να στερείται υπουργού Οικονομικών, η τρόικα δεν έχει έρθει ακόμα για την έναρξη της διαπραγμάτευσης και το ισοδύναμο της αντικατάστασης του τέλους ακινήτων δεν έχει προσδιοριστεί με ακρίβεια, παρά μόνο έχει σκιαγραφηθεί προεκλογικά από Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ.

Τα δύο κόμματα είχαν -με ορισμένες παραλλαγές- συμφωνήσει προεκλογικά πριν τα «σπάσουν» στην ολοκλήρωση του περιβόητου διαλόγου για το φορολογικό, στην αντικατάσταση του τέλους ακινήτων από ένα ενιαίο φόρο ο οποίος θα απορροφούσε και το ΦΑΠ.

Αφορολόγητο και κλίμακα δεν έχουν προσδιοριστεί, αλλά φαίνεται να υπάρχει συμφωνία ο νέος φόρος να αφορά και αγροτεμάχια, πλην αυτών που χρησιμοποιούνται για την αγροτική παραγωγή. Τα σχέδια αυτά βρίσκονται, όμως, μόνο στα χαρτιά και ο προϋπολογισμός δεν έχει το περιθώριο να χάσει 2,5 δισ. ευρώ που εισέρευσαν από το χαράτσι στα ταμεία του Δημοσίου με ενδιάμεσο τη ΔΕΗ.

Έτσι, σύντομα, οι ιδιοκτήτες ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων θα κληθούν και πάλι να βάλουν το χέρι στην τσέπη, κατά πάσα πιθανότητα με αποσύνδεση της πληρωμής του τέλους από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ – η οποία ζητά αποσύνδεση βλέποντας τους ανεξόφλητους λογαριασμούς να εκτοξεύονται στα 1,1 δισ. ευρώ– και σε περισσότερες δόσεις.

Στο τραπέζι έχουν ήδη πέσει προτάσεις, το ρόλο της ΔΕΗ, να αναλάβει η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων, με την πληρωμή του τέλους να αποσυνδέεται πλήρως από ενδεχόμενη διακοπή του ρεύματος.

Σε αυτή την περίπτωση, η ΓΓΠΣ θα παραλάβει από τη ΔΕΗ τα αρχεία του 2011, ενώ για το διαχωρισμό των ιδιοκτητών από τους ενοικιαστές των ακινήτων θα χρησιμοποιήσει και τα δεδομένα από τις φορολογικές δηλώσεις, όπου φέτος στο έντυπο Ε1 δηλώνεται και ο αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος κύριας κατοικίας (κωδικός 205).

Στη συνέχεια θα αποστείλει ειδοποιητήρια για την πληρωμή του φόρου στις τράπεζες σε όσες το δυνατό περισσότερες δόσεις επιτρέπει η συγκυρία.

[sc:Πηγή id=”http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/709295/Article.aspx” ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.