Κατέρρευσαν οι τραπεζικές μετοχές στην Οδό Αθηνών

Κατέρρευσε το χρηματιστήριο καθώς από τη μια πλευρά υπάρχει η αριστερή φρασεολογία και από την άλλη, το ακριβότερο επιτόκιο (διαβάστε εδώ σχετικά) δανεισμού που ζήτησαν οι ξένοι για τα έντοκα γραμμάτια.

Ο κ.  Στρατούλης του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε να χρησιμοποιηθούν οι καταθέσεις για την ανάπτυξη (διαβάστε εδώ σχετικά) αγνοώντας πιθανότατα ότι το 80-85% των καταθέσεων στις τράπεζες απαρτίζεται από μικροκαταθέτες με ποσά έως 20 χιλιάδες ευρώ.

Οι τραπεζικές μετοχές βούλιαξαν και μετά τις 4 το απόγευμα το χρηματιστήριο «κρέμασε» φθάνοντας σε νέο χαμηλό 52 εβδομάδων.
Στο τέλος της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 620,54 μονάδες καταγράφοντας πτώση 3,62%, ενώ νωρίτερα η πτώση είχε ξεπεράσει το 5% νωρίτερα.

Βουτιά 14,2% για την Alpha Bank, 7% για την Βιοχάλκο 10,10% για την Eurobank, 6,3% για την Motor Oil και 7,90%.

Με πτώση ξεκίνησε και η Wall Street – στην οποία εντείνονται οι ανησυχίες για το ελληνικό πρόβλημα – ενώ απώλειες σημειώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το Παρίσι να φτάνει το 2,8% και στην Φρανκφούρτη το 1,7%.

Βουτιά κατά 37 δολάρια σημείωσε ο χρυσός ο οποίος έφθασε στα 1608 δολάρια, ενώ το ευρώ σημείωνε απώλειες έναντι του δολαρίου.

www.protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *