Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Κατέρρευσε η αγορά ακινήτων – Ζοφερή η εικόνα στις επιχειρήσεις

Νίκος Τσιαμτσίκας

Αναποτελεσματικό και καταστροφικό αποδείχτηκε το μέτρο της αύξησης του ΦΠΑ στην εστίαση, αφού όχι μόνο δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα έσοδα στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, αλλά σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι εστιάτορες, έριξε και κατά 43% τον τζίρο στον κλάδο της εστίασης, φέρνοντας τους επαγγελματίες εστιάτορες και τους ιδιοκτήτες των συναφών επιχειρήσεων ένα βήμα πριν τον γκρεμό.

Ανάλογη εικόνα και στην αγορά ακινήτων όπου σύμφωνα με υπολογισμούς του Υπ. Οικονομικών ούτε δύο δεκαετίες δεν θα φτάσουν για να απορροφηθούν από την αγορά οι νέες κατοικίες που έχουν ανεγερθεί τα τελευταία χρόνια.

Την ίδια ώρα, ένα στα δύο καταστήματα στους εμπορικούς δρόμους της Αθήνας, όπως η Σταδίου, έχουν βάλει λουκέτο, ενώ στο 36% φτάνει το σύνολο των επιχειρήσεων που έχουν βάλει λουκέτο μέσα στο 2012,στην ίδια περιοχή, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΣΕΕ, χωρίς να έχουν αναπληρωθεί από νέες. Μάλιστα, ούτε το ΕΣΠΑ δεν μπορεί να δώσει την απαραίτητη τόνωση ρευστότητας και αισιοδοξίας, έτσι ώστε να υπάρχει στον κλάδο των επιχειρήσεων τουλάχιστον κάποια θετική κινητικότητα.

Ο κλάδος της εστίασης αναμένει με αγωνία την διόρθωση του ποσοστού ΦΠΑ, ενω για το χώρο των ακινήτων και των επιχειρήσεων… υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη για την πολυπόθητη ανάκαμψη και την πολυθρύλητη πλέον ανάπτυξη.

www.zougla.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

4 Σχόλια Κατέρρευσε η αγορά ακινήτων – Ζοφερή η εικόνα στις επιχειρήσεις

 • begar

  Αυτό, για να μην αναρωτιόμαστε γιατί δεν γίνονται κατασχέσεις και πλειστηριασμοί.

  • Γ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ

   Είναι γεγονός, ακόμα και οι δικαστικοί επιμελητές ομολογούν πως ο οποισδήποτε πλειστηριασμός γίνεται καταλήγει στο 90% των περιπτώσεων άγονος.

 • iraklis

  καλησπερα! ακουσα begar οτι εχουν παγωσει οι κατασχεσεις και οι
  πλειστηριασμοι για το 2013! αληθευει αυτο? γνωριζεις?

  • begar

   Όχι γενικά και αόριστα. Έχουν παγώσει οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας για χρέη μέχρι 200.000

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>