Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Καταρρέει η Ευρωπαϊκή Οικονομία

Στη δίνη τραπεζικής κρίσης η Ισπανία, στο κατώφλι εξόδου από το ευρώ η Ελλάδα, στα πρόθυρα προσφυγής στον μηχανισμό στήριξης η Κύπρος: η κατάσταση στην ευρωζώνη τείνει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Ήταν ένας από τους χειρότερους μήνες για το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα: το Μάιο το ευρώ έχασε το 7% της αξίας του έναντι του δολαρίου – πρόκειται για τις μεγαλύτερες απώλειες σε διάστημα ενός μήνα από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η μείωση αυτή αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στις κεντρικές τράπεζες των αναδυόμενων οικονομιών, οι οποίες μείωσαν σε σημαντικό βαθμό τα αποθέματά τους σε ευρώ προκειμένου να προστατεύσουν τα εγχώρια νομίσματά τους.

 

Κρίσιμος ο Ιούνιος για Ελλάδα και Κύπρο

Η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί και τον τρέχοντα μήνα καθώς η τραπεζική κρίση στην Ισπανία και η επαπειλούμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ κρατούν τις αγορές με κομμένη την ανάσα. Οι χρηματιστές περιμένουν καταρχήν με μεγάλη αγωνία το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα στις 17 Ιουνίου.

Την ώρα που εντείνονται οι ανησυχίες για την Ισπανία – με τους Άνγκελα Μέρκελ και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να φέρονται να ασκούν πιέσεις στον πρωθυπουργό της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι προκειμένου να υπαχθεί η χώρα του στον EFSF – τα βλέμματα στρέφονται όλο και περισσότερο στην Κύπρο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής έκδοσης της Wall Street Journal, ενδεχομένως η Κύπρος να γίνει η τέταρτη χώρα που θα χρειαστεί βοήθεια. Η μεγαλόνησος επηρεάζεται σε τόσο μεγάλο βαθμό από την ελληνική κρίση, που η προσφυγή στον προσωρινό μηχανισμό στήριξης θεωρείται πιθανή ακόμη και εντός του Ιουνίου, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η Wall Street Journal Deutschland αναφέρει ότι τα ποσά που θα απαιτούνταν για την Κύπρο δεν προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία καθώς ακόμη και μετά τη διάσωση της Ελλάδας, ο EFSF έχει ακόμη 250 δισ. ευρώ στα ταμεία του. Αυτό που ανησυχεί περισσότερο είναι οι ψυχολογικές επιπτώσεις καθώς ενδεχόμενη προσφυγή της Κύπρου θα καταδείκνυε την αποτυχία της πολιτικής να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους.

Πηγή: Deutsche Welle

Από:  citypress.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>