Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • ANSI on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2177771470 2177771160 ΤΣΑΦΑΡΑΣ  
  • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 12Επιστολή εστειλαν. Και ήταν περιπου ενα χρονο. Εσένα στην Alpha εννοείς ότι έστειλες εγγραφο αιτημα σου και δεν σου απάντησαν ?
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα, πριν 14-15 χρόνια, παρά το καταναλωτικό δάνειο και το ότι είστε εγγυήτρια, θα παίρνατε αυθημερόν έγκριση για στεγαστικό σε όποια τράπεζα και αν πηγαίνατε. Σή…
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Και δεν το λέτε εξ'αρχής οτι δεν έχετε τίποτα στο όνομά σας? Και Διαταγή Πληρωμής να βγάλουν δεν μπορούν να σας κάνουν απολύτως τίποτα.
  • DIMITRIS 75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Νίκο καλησπέρα, Σχετικά με την καταγγελία στον Δικηγορικό Σύλλογο και εμένα μου είπανε από τον Συνήγορο του καταναλωτή πως κοστίζει 80 ευρώ. Λειτουργεί καθαρά αποτρεπτι…
  • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Επιτέλους και κάποια τράπεζα προτείνει κούρεμα. Προφανώς το ποσό είναι μεγάλο και ίσως είχες χρόνια να τους βάλεις λεφτά...σωστά ? Είπες πως στείλανε επιστολή ή σε πήρα…
Minilink

Καταρρέουν οι βιομηχανίες της χώρας – 32% πτώση στην οικοδομή

Συνθλίβει η ύφεση τη βιομηχανία και την οικοδομική δραστηριότητα: η «συνταγή» που συμφώνησαν οι δανειστές με την κυβέρνηση πριν από ενάμιση χρόνο με το Μνημόνιο, βουλιάζει όλο και βαθύτερα την παραγωγική, αναπτυξιακή διαδικασία.

Την ώρα που διαφημίζονται επενδύσεις οι οποίες θα έρθουν, η εγχώρια βιομηχανική παραγωγή συρρικνώνεται, για δεύτερη, τρίτη χρονιά. Σε κάποιους κλάδους η πτώση της παραγωγής είναι τόσο μεγάλη που «μεταφράζεται» ουσιαστικά σε παύση της παραγωγικής διαδικασίας ή σε απόλυτη περιθωριοποίησή της, ενώ σε άλλους κλάδους ιδιαίτερα δυναμικούς και σημαντικούς η πτώση είναι ανησυχητική.

Η εγχώρια βιομηχανική παραγωγή, στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου, φέτος σε σχέση με πέρσι, μειώθηκε κατά 8,4% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010, ενώ και πέρσι σε σχέση με το 2009, είχε καταγραφεί μείωση 5,3%. Η παραγωγή μειώνεται κυρίως λόγω της μείωσης της καταναλωτικής ζήτησης.

Στον κλάδο των τροφίμων, καταγράφεται μείωση παραγωγής κατά 3,7%, ενώ είχε προηγηθεί και πέρσι σε σχέση με το 2009 μείωση 2,2%. Στον κλάδο ποτών, η μείωση της παραγωγής ήταν 7,6% φέτος και επίσης 7,5% πέρσι. Στην κλωστοϋφαντουργία, ο ετήσιος ρυθμός μείωσης της παραγωγής είναι 18,5% την τελευταία διετία, στα είδη ένδυσης πάνω από 22%, στα χημικά προϊόντα κατεγράφη φέτος μείωση 4,4%, στα έπιπλα 19,4%.

Η βιομηχανία αναζητά έτσι νέες αγορές για να επιβιώσει, με αποτέλεσμα την αύξηση των εξαγωγών, την ώρα που οι εισαγωγές υποχωρούν λόγω μείωσης της καταναλωτικής ζήτησης. Τα νέα στοιχεία για τις εμπορευματικές συναλλαγές της Ελλάδας επιβεβαίωσαν την τάση βελτίωσης του εμπορικού ισοζυγίου, αφού στο δωδεκάμηνο που έληξε τον περασμένο Αύγουστο, οι εξαγωγές παρουσιάζουν αύξηση 13,3% και οι εισαγωγές εμφανίζουν μείωση 13%.

Οικοδομή

Στο χώρο της οικοδομής, με βάση τα χθεσινά στατιστικά στοιχεία, συντελείται καθίζηση της δραστηριότητας, η οποία, με τη νέα πολιτική επίθεσης στην ακίνητη ιδιοκτησία που εγκαινίασε η κυβέρνηση, προσβλέποντας σε … επταπλασιασμό εσόδων από τους ιδιοκτήτες ακινήτων, δεν πρόκειται να ανακοπεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, στο δωδεκάμηνο που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο (Ιούλιος 2010 έως Ιούνιος 2011), το μέγεθος της συνολικής οικοδομικής δραστηριότητας, ιδιωτικής και δημόσιας, παρουσίασε στο σύνολο της χώρας μείωση κατά 23,9 % στον αριθμό των οικοδομικών αδειών (40.963 οικοδομικές άδειες), κατά 32,4% στην επιφάνεια (7.993,6 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα) και κατά 32,4% στον όγκο (29.165,9 χιλιάδες κυβικά μέτρα, στο τελευταίο δωδεκάμηνο).

Η μείωση μάλιστα είναι επιχαχυνόμενη, καθώς η σύγκριση του πρώτου εξαμήνου φέτος με το πρώτο εξάμηνο του 2010 δείχνει ότι η συνολική οικοδομική δραστηριότητα μειώθηκε κατά 35,7% με βάση τον αριθμό των εκδοθεισών οικοδομικών αδειών, κατά 47,6 % με κριτήριο την επιφάνεια και κατά 45% με βάση τον όγκο.

Στη δυτική Ελλάδα, η μείωση της οικοδομικής δραστηριότητας κινείται κοντά στο 50%, ενώ στην Κρήτη και το νότιο Αιγαίο κοντά στο 40%, όπως και σε πολλές άλλες περιφέρειες (Θεσσαλία, περιοχές της Μακεδονίας κ.α.).

Πηγή: e-typos.com

 

 


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>