Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Κατασχέσεις σε …τρίτους για οφειλές προς το Δημόσιο

Πρόταση της τρόικας την οποία έχει ζητήσει από την κυβέρνηση να εφαρμόσει

Σκληραίνει τη στάση της η τρόικα αναφορικά με το θέμα των ανείσπρακτων οφειλών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις προτάσεις που έχει καταθέσει και τις οποίες έχει ζητήσει από την κυβέρνηση να προχωρήσουν σε εφαρμογή, προβλέπει ακόμα και την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων τρίτων  και εν προκειμένω συγγενών προκειμένου να εξοφληθούν υποχρεώσεις προς το δημόσιο.

Πρόκειται για μια πρόταση, που θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί «ύστατη λύση», καθώς ξεπερνά κάθε όριο.

Μάλιστα, εκτιμάται ότι η συγκεκριμένη πρόταση θα μπορούσε να βρει εφαρμογή κυρίως στις περιπτώσεις εκείνες μεγάλων πιστωτών, οι οποίοι έχουν αποβιώσει, γεγονός το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να διαγράφεται αυτομάτως η οφειλή.

Σύμφωνα με την τρόικα, σε αυτή την περίπτωση το χρέος θα πρέπει να «περνά» στους κληρονόμους του οφειλέτη, οι οποίοι θα πρέπει να αναλαμβάνουν την υποχρέωση να αποπληρώσουν το κράτος.

Σε διαφορετική περίπτωση, το δημόσιο θα μπορεί να εντοπίσει και να κατασχέσει περιουσιακά τους στοιχεία, έως του ύψους της οφειλής τους.

Το μέτρο συζητείται ήδη στο υπουργείο Οικονομικών, χωρίς προς το παρόν να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις, αν και θεωρείται πλέον εξαιρετικά «ώριμο».

voria.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

1 comment to Κατασχέσεις σε …τρίτους για οφειλές προς το Δημόσιο

  • margi

    Ούτε ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ επί Τουρκοκρατίας δεν είχε αποτολμήσει τέτοια καραγκιοζιλίκια. Βέβαια και η Τουρκοκρατία ήταν καλύτερη από την σημερινή φασιστική δικτατορία των 300 καλοπληρωμένων γουρουνορουφιάνων και των 100 μεγαλοαφεντικών τους.
     

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>