Και τι σε νοιάζει εσένα τι είπαν οι STANDAR & POOR; Αφού είσαι Standar Poor ήδη!

Μην φοβάστε από κάτι τέτοιες μικρολεπτομέρειες. Δηλαδή ότι η S&P μας υποβάθμισε σε επιλεκτικά χρεοκοπημένους. Συνηθισμένη τακτική λένε οι σοφοί της οικονομίας. Πριν από κάθε κούρεμα του ασθενή, υπάρχουν κάτι επιπλοκές. Καθώς είναι συνδεδεμένος με το μηχάνημα και τον ανασηκώνουν να του ξυρίσουν λίγο τα γένια να του φτιάξουν το μαλλί να μην είναι σαν αγριάνθρωπος μπορεί να παρουσιάσει κάποιες επιπλοκές με το κούνημα και να τρομάξουν οι συγγενείς, αλλά οι γιατροί λένε πως όλα είναι οκ. Φυσιολογικές αντιδράσεις.

Άλλωστε εμείς, από ότι φαίνεται κι όταν χρεοκοπήσουμε κανονικά μέσα στο ευρώ φυσικά, φυσιολογικό θα μας λένε πως είναι. Δηλαδή δεν θα είναι στάση πληρωμών, θα είναι αδυναμία πληρωμών που είναι τελείως διαφορετικό πράγμα! Δεν θα συμβεί να αδειάσουν τα ράφια από φάρμακα όπως φοβόμασταν Τα φάρμακα θα είναι εκεί αλλά δεν θα μπορούμε να τα αγοράσουμε. Επίσης τελείως διαφορετικό. Δεν θα αδειάσουν τα σούπερ μάρκετ από τρόφιμα, απλά θα τα κοιτάμε και θα λέμε, τι ωραία που είναι έτσι τοποθετημένα με χάρη, τι καλά να είχαμε και λεφτά να τα αγοράσουμε. Δεν θα υπάρχει έλλειψη καυσίμων, απλά ένα μέρος του πληθυσμού θα χρησιμοποιεί ως καύσιμο μεθόδους κάμπινγκ (τυλιγμένοι με κουβέρτες, χοντρές κάλτσες, δίπλα στη σομπίτσα και με μια ζεστή σούπα) Δεν θα γίνουν συγκλονιστικές αλλαγές στο εργασιακό, γιατί πολύ απλά οι μισοί δεν θα έχουν δουλειά!

Όμως χρεοκοπία δεν θα είναι γιατί κάνουμε τα πάντα για να πληρώνουμε τους δανειστές. Γιατί όπως ξέρετε μετά την ιστορική φράση του επιτυχημένου Υπουργού Υγείας “και δεν πεθαίνουν κιόλας” η αμέσως επόμενη εμπνευσμένη φράση από στόμα επισήμου ήταν το “να χρεοκοπήσουν οι Έλληνες δεν σημαίνει πως χρεοκοπεί και η χώρα” Οπότε χαλαρώστε. Η προσωπική μας χρεοκοπία δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τα πράγματα που συμβαίνουν στην ΕΕ. Εκεί γίνονται προσπάθειες να διασωθούν τα σοβαρά τμήματα ενός κράτους, οι τράπεζες, να πληρωθούν οι μεγάλοι παίκτες, να κάνουν καλά deals οι μεγάλοι καρχαρίες της αγοράς, να κάνουν ωραίο παιχνίδι οι κερδοσκόποι, να γίνεται τζόγος με λίγα λόγια. Η χρεοκοπία του Μήτσου δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο συζήτησης. Είναι γελοίο το καταλαβαίνετε και μόνοι σας έτσι?

Οπότε μην αρχίσετε τις κινδυνολογίες. Η υποβάθμιση σε σκουπίδι από τους οίκους αξιολόγησης είναι κωδικός για να προσέχουν όσοι θα τζογάρουν. Εσύ που έχεις ένα εικοσάρικο στη τσέπη, καμιά δεκαριά χαρτιά ανεξόφλητων λογαριασμών στο τοίχο κρεμασμένους, ένα δάνειο στο κόκκινο, ένα καυστήρα άδειο και ένα ψυγείο που σπάει ποντικός τι μύτη… τι ανακατεύεσαι? Είσαι τζογαδόρος? Έχεις χρήμα για να παρακολουθείς που να το επενδύσεις, πως να το αυγατίσεις, πως να το διασώσεις? Όχι. Αρα δεν σε αφορά. Εσύ είσαι ήδη χρεοκοπημένος αλλά τουλάχιστον είσαι στο ευρώ.

Ποιο ευρώ? Εκείνο που έχουν οι άλλοι!!

vasiliskos2.blogspot.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *