Κι΄ όμως στοχεύουν να μας βγάλουν από το ευρώ…

Η δημοκρατία έχει άπειρα ελαττώματα αλλά είναι το σύστημα νομιμοποίησης της εξουσίας (που απαιτεί κάθε οργανωμένη κοινωνία), το οποίο προσφέρει τις  μεγαλύτερες ελευθερίες και  έχει πετύχει την σημαντικότερη κοινωνική και οικονομική πρόοδο στην ιστορία.

Η ουσία της δημοκρατίας αποσαφηνίζεται στο θεσμικό της πλαίσιο.

Η διερευνητική εντολή στα κόμματα που πρώτευσαν στις εκλογές είναι μια από τις κορυφαίες διαδικασίες του δημοκρατικού πολιτεύματος που αποσκοπεί στην εξεύρεση κυβερνητικής λύσης στα πλαίσια των αναγκών δημιουργίας κυβέρνησης.

Κυβέρνηση αναδεικνύει η πλειοψηφία της Βουλής και κανείς άλλος.

Το να λάβει κάποιος διερευνητική εντολή και να την περιφέρει σε συνδικάτα, συλλόγους ή παρέες άσχετων με την υπόθεση  αποτελεί, είτε αφέλεια είτε προσπάθεια προσβολής και μείωσης των δημοκρατικών θεσμών.

Ορθά λοιπόν διάφορα συνδικάτα χθες με έκπληξη αρνήθηκαν να συναντήσουν τοn κ. Τσίπρα στα πλαίσια των επαφών του κατά την  εξάσκηση του καθήκοντος της διερευνητικής εντολής.

Ο κ. Τσίπρας, πράττει όσα πράττει  όπως είπαμε, είτε από αφέλεια, είτε χάρη κάποιων στερεοτύπων διακυβέρνησης που έχει στο μυαλό. Στα σοβιετικά καθεστώτα τα σοβιέτ (μια εκδοχή συνδικάτων) έχουν λόγο(έστω και τύποις μόνο) για την διακυβέρνηση. Η πολιτική προπαίδειά του στη σοβιετόφιλη αριστερά είναι φανερό πως έχει αφήσει αυτά τα αντιδημοκρατικά κατάλοιπα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπως και πλειάδα κορυφαίων στελεχών έχουν  ανδρωθεί στην σοβιετόφιλη κομμουνιστική  αριστερά ή διάφορα γκρουπούσκουλα της άκρας αριστεράς…  και η όποια επίφαση εκδημοκρατισμού στα πλαίσια της αναβάπτισης της ανανεωτικής αριστεράς φαίνεται πως είναι επιδερμική.

Προκειμένου να καταλάβει το μέγεθος της δημοκρατικής απρέπειας του κ. Τσίπρα, κάποιος αριστερός ή προοδευτικός πολίτης, θα πρέπει να σκεφτεί πως θα ένιωθε, στα κάτωθι περιστατικά:

Αν δηλαδή το ΛΑΟΣ ή κάποιο άλλο κόμμα  είχε λάβει διερευνητική εντολή και μεταξύ των κομμάτων συναντούσε τον αρχηγό της αστυνομίας, τον αρχηγό του στρατού, τους συλλόγους των αποστράτων κλπ. Υποθέστε επίσης αν η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ στα πλαίσια διερευνητικής συναντούσε τον ΣΕΒ ή τον σύνδεσμο εφοπλιστών…

Εκτός ευρώ

Υπάρχουν βασικές  επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ  που οδηγούν τη χώρα εκτός του ευρώ. Το να επιδιώκει κάποιος την έξοδο από το ευρώ δεν είναι μεμπτό.

Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός πως αποκρύπτει αυτές τις προθέσεις με ένα φιλοευρωπαϊκό μανδύα.

Οι δηλώσεις Στρατούλη και Γλέζου π.χ. προχθές σε σχέση με τις καταθέσεις ήταν αποκαλυπτικές για το ευρύ κοινό αυτών που αποτελούν προγραμματικές επιλογές.

Ο ένας δήλωσε την δέσμευση των καταθέσεων πάνω από 20.000 ευρώ. Ο δεύτερος, εκτός από τις αντιφατικές δηλώσεις για τη χρήση των καταθέσεων υπό ανάπτυξη με κρατικό έλεγχο, που επί της ουσίας σημαίνει θυσία των καταθέσεων σε κάποιο σοβιετικό πείραμα, προχώρησε ακόμη περισσότερο.

Μίλησε για δέσμευση των καταθέσεων άνω των 150-200 χιλιάδων ευρώ στις διασυνοριακές μετακινήσεις τους.

Αυτό αποτελεί καταγγελία της συνθήκης της Ρώμης, που επιτρέπει στους πολίτες να διατηρούν τις καταθέσεις τους όπου το επιθυμούν.

Μονομερής καταγγελία της  συνθήκης της Ρώμης, μονομερής καταγγελία του μνημονίου  καθώς πολλές άλλες που θα τις ανακαλύψει κάποιος αν ψάξει το πρόγραμμα συνιστούν ένα χείμαρρο αιτιών αποπομπής ή εξόδου, όχι μόνο από το ευρώ, αλλά ενδεχομένως και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αρκετές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ εξάλλου δεν έχουν κρύψει ποτέ το αντιευρωπαϊκό τους προσανατολισμό, ούτε τη συμπάθεια σε μορφές δικτατόρων όπως ο Στάλιν και ο Μάο που βαρύνονται με εγκλήματα κατά των λαών τους, ανάλογα με αυτά του ναζιστικού καθεστώτος.

Βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στελέχη που πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό και τον δημοκρατικό σοσιαλισμό, όπως οι κ. Παπαδημούλης, Δραγασάκης κλπ., δεν φαίνονται αρκετοί όμως να εγγυηθούν αυτή την εκδοχή.

Στην Ευρώπη ανακάλυψαν πως οι Έλληνες ανέδειξαν ένα κόμμα της άκρας αριστεράς σε κόμμα κοντά στο βεληνεκές της εξουσίας. Στην Ελλάδα οι περισσότεροι δεν το έχουν ανακαλύψει ακόμη.

www.capital.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.