Κι οι τραπεζίτες, κύριε; Δεν είναι μέρος της διαπλοκής;

Είναι αλήθεια πως ο λυσσώδης αγώνας παραπληροφόρησης που διεξάγει η πλειοψηφία των παλιών συστημικών ΜΜΕ εναντίον της κυβέρνησης Τσίπρα (με τον Μπόμπολα να δείχνει πάντως αξιοσημείωτη ανοχή απέναντί της) αποτυπώνει πλήρως τη μάχη επιβίωσης που δίνει το τελευταίο διάστημα.

Όπως εμφανείς είναι κι οι σχέσεις αλληλεξάρτησης που έχει ακόμη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα υπό τη νέα ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, με όλο αυτό το σύστημα της διαπλοκής. Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση αρκετοί δικαίως δηλώνουν τη στήριξή τους στο κυβερνητικό μπλοκ, παρότι αυτό δείχνει να έχει προκαλέσει με την πολιτική του έντονο κοινωνικό αναβρασμό. Είναι δεδομένο επίσης, ότι ο παραμορφωτικός φακός, μέσω των οποίων τα εν λόγω ΜΜΕ προβάλλουν τις πρόσφατες κινητοποιήσεις, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά αλλά και σύγχυση σε μεγάλα τμήματα της κοινής γνώμης, στη συνείδηση της οποίας οι περισσότεροι φορείς ενημέρωσης έχουν πλήρως απαξιωθεί.

Παρ’ όλα αυτά υπάρχει ένας πολύ σημαντικός παράγοντας στην «υπόθεση διαπλοκή», τον οποίο όλοι δείχνουν συνειδητά να παραβλέπουν. Κι αυτός έχει να κάνει να κάνει με τη συμμετοχή του τραπεζικού συστήματος στο όλο σχήμα.

Για να γίνω πιο σαφής, σύμφωνα με τον ορισμό που είχε δώσει πριν από λίγα χρόνια ο (γνωρίζων πρόσωπα και πράγματα εκ των έσω) Βασίλης Μουλόπουλος για το εν λόγω φαινόμενο: «Διαπλοκή είναι χρήμα για παραγωγή ενημέρωσης, ενημέρωση για παραγωγή πολιτικής και πολιτική για παραγωγή χρήματος». Με άλλα λόγια, μιλάμε για το γνωστό αμαρτωλό τρίγωνο πολιτικών-ΜΜΕ-τραπεζών, το οποίο επί χρόνια κυριαρχούσε στη δημόσια σφαίρα.

Έργα και ημέρες του τραπεζικού συστήματος

Στην εξίσωση, λοιπόν, που καλείται να λύσει η κυβέρνηση, φαίνεται να αγνοείται εντελώς το αμαρτωλό τραπεζικό σύστημα. Λες και δεν ξέρουν κι οι πέτρες ποιοι και με ποια ανταλλάγματα παρείχανθαλασσοδάνεια σε μιντιάρχες καθώς και στα κόμματα του πάλαι ποτέ διπολισμού. Λες κι πρέπει να περάσει οριστικά στη λήθη το διαχρονικό (σύμφωνα με τον Παναγιώτη Νικολούδη) σκάνδαλο της Αγροτικής. Λες και δε χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης υποθέσεις, όπως εκείνη της Proton Bank.

Η «λίστα των αμαρτημάτων», βέβαια, όσον αφορά στον τραπεζικό κλάδο, μοιάζει ατελείωτη. Από την εποχή της χειραγώγησης του Χρηματιστηρίου (όταν ο Μιχάλης Σάλλας προέβλεπε πως ο δείκτης θα ξεπερνούσε τις επτά χιλιάδες μονάδες), οι μεγαλοτραπεζίτες αρέσκονταν στο χοντρό πολιτικό παιχνίδι. Ας μην ξεχνάμε πως αρκετοί είναι εκείνοι που τους χρεώνουν την πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου και τη διαδοχή του από έναν δικό τους άνθρωπο, το Λουκά Παπαδήμο.

Όπως επίσης ήταν ανέκαθεν συνηθισμένο να πληρώνουν άλλοι τη νύφη, κάθε φορά που τα πράγματα ζόριζαν άγρια. Κάπως έτσι θα περιέγραφε κανείς σε αδρές γραμμές το διαρκές σκάνδαλο των ανακεφαλαιοποιήσεων:  τα εν λόγω ιδρύματα χρεοκόπησαν ουσιαστικά επανειλημμένα σε τέτοιο βαθμό,  ώστε να παρουσιαστεί ως μόνη λύση να λάβουν από τις εκάστοτε «πανικόβλητες» κυβερνήσεις περίπου 77 δις ευρώ (κυρίως από τις τσέπες Ελλήνων φορολογούμενων). Μέσα από αυτή τη διαδικασία, έφτασαν να περάσουν αντί πινακίου φακής στα χέρια ξένων επενδυτών, για να βρεθούν πάλι σήμερα στο σημείο μηδέν, αφού έχουν ήδη χάσει περίπου τα μισά κεφάλαια που έλαβαν μόλις πριν δυο μήνες. Δε χρειάζεται ιδιαίτερη φαντασία για αντιληφθεί κανείς σε ποιον θα έρθει πάλι η λυπητερή από το διαφαινόμενο νέο φιάσκο.

Προφανώς, η ελληνική περίπτωση δεν αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία. Οι τράπεζες άλλωστε διεθνώς πιάστηκαν πρόσφατα αρκετές φορές «με τη γίδα στην πλάτη», μόνο στην Ισλανδία όμως είδαμε να πέφτουν σοβαρές καμπάνες. Θα πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, πως υπήρξαν και περιπτώσεις (όπως στις ΗΠΑ), όπου  οι διοικήσεις τους τουλάχιστον αναγκάστηκαν να δώσουν δημοσίως εξηγήσεις για την πολιτική που ακολούθησαν. Κι όποιον έπεισαν, έπεισαν…

Παρ’ όλα αυτά, εδώ ενυπάρχει μια εμφανής ανακολουθία. Μια κυβέρνηση που υποστηρίζει πως έχει ως προτεραιότητα τη σύγκρουση με ένα ολόκληρο διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας, να αφήνει ανέγγιχτο το βασικότερο ίσως πυλώνα της. Εκτός κι αν θέλουν να πιστέψουμε πως θα υπήρχαν διεφθαρμένοι πολιτικοί ή παντοδύναμοι βαρόνοι των μίντια και χωρίς την έμπρακτη πριμοδότηση εκ μέρους των γενναιόδωρων τραπεζιτών.

Σε κάθε περίπτωση, η εύλογη απορία όσων παρατηρούν, ακόμη και σήμερα, την ιδιότυπη ασυλία εκείνων έχουν κατ’ επανάληψη εγκληματήσει, φορτώνοντας το λογαριασμό σε έναν ολόκληρο λαό ένα δυσβάσταχτο λογαριασμό παραμένει: Μα γιατί, κύριε;

tvxs.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.